Завдяки такому древньому способу приготування кави, як заварювання в турці, у напої залишається велика кількість ароматичних масел.

Читайте Знай в Google News!

Однак, не кожному вдається приготувати дійсно смачний підбадьорливий напій у турці. Як правильно готувати каву розповідається на сайті "Зі смаком".

Ранкова кава, фото: pixabay.com
Ранкова кава, фото: pixabay.com

Приготування цього ароматного напою — ціле мистецтво і, щоб все пройшло вдало, потрібно знати деякі тонкощі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Приготування кави в турці:

  1. Обов'язково готуйте каву на чистій воді.
  2. Варіть напій на повільному вогні.
  3. Використовуйте турку з вузькою шийкою.
  4. Додайте 2-3 кристали солі, щоб посилити аромат.
  5. Краще використовувати не білий, а тростинний цукор.
  6. Слідкуйте за тим, щоб кава не встигла закипіти. Як тільки скоринка, що утворилася зверху, почне підніматися, відразу знімайте турку з вогню. Трохи почекайте і повторіть процедуру ще 3 рази.
  7. Дайте напою трохи відстоятися, зачекайте 30 секунд, а лише потім розливайте каву по чашках.

У приготуванні ароматного напою дуже важливою є якість кави. Купуйте каву в зернах і подрібнюйте її в кавомолці перед самим приготуванням. Якщо ж кавомолки у вас немає, попросіть, щоб зерна вам помололи в місці, де будете їх купувати.

Щоб приготувати смачну каву з молоком, останнє слід трохи підігріти, перш ніж розбавляти каву. А після чашечки такої смакоти справжні кавомани рекомендують випити склянку чистої води.

кава, фото Pxhere
кава, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь