Приготування святкового столу інколи викликає дуже багато хвилювання і стресу. Виникає безліч запитань: Що приготувати, щоб це не було банально і звично? Що приготувати, щоб це не вбило сімейний бюджет? Пропонуємо вам ідею маленького святкового столу, який складається із закуски і основної страви. Перевагою такого вибору є те, що велику кількість процесів можна приготувати не перед подачею гостей, обидві страви гарячі і ситні. Мінусом такої комбінації є відсутність салату з свіжих овочів. Отже, для святкового столу на 4 людини з двох страв вам потрібно:

Читайте Знай в Google News!

(Дисклеймер: при складанні меню враховувалися ціни з магазину “Ашан”. Деякі товари (наприклад, сир) був зі знижкою. Цілком можливо, що ви можете знизити цінник цих страв).

  • Молоко 1 л 27 грн
  • Яйця 2 шт 5 грн
  • Печериці 30 грн
  • Цибуля зелена 11 грн
  • Сир 150 г 34 грн
  • Кабачки 1 кг 19 грн
  • Яловичий фарш 300-500 г 65 грн
  • Цибуля 3.90 грн

(Сіль, перець, мускатний горіх, борошно, олія і масло не враховувалися, бо передбачається, що ці інгредієнти можна знайти у кожному господарстві).

Закуска - Гриби в мішечках з млинців

Популярні новини зараз

Катя Осадча одним питанням змусила Анастасію Приходько замовкнути: "Хочете ще діток?"

В Україні виявили фальсифікат олії з рослинними жирами: у Держпродспоживслужбі попередили українців про небезпеку

"Кадетство" - серіал, який всі дивилися після школи: як виглядають актори через 15 років

Слава Дьомін показав справжніх переможців "Танців з зірками": точно не Артур Логай, і навіть не фіналісти

Показати ще

Приготуйте млинці за тим рецептом, який вам подобається. (В кошторисі на млинці закладено молоко, яйця, борошно і олія).

На пательні розігрійте соняшникову олію і посмажте печериці, перед цим помиті, почищені і покришені.

Посоліть, поперчіть і потушіть.

Викладіть трохи готових грибів на центр млинця, сформуйте мішечок. Використайте зелену цибулю, щоб зав'язати мішечок.

Ваша закуска готова!

Основна страва - Лазанья з кабачків

Візьміть 2-3 кабачки, почистіть, наріжте тоненькими довгими пластинами. Посоліть кожну пластинку і посмажте на гарячій пательні, декілька хвилин з кожного боку. Відкладіть.

З борошна і молока, які у вас залишилися після приготування млинці приготуємо соус Бешамель:

у глибокій каструлі розтопіть 80 г масла

висипте туди 80 г борошна

змішайте ці інгредієнти, у вас вийде жовта маса, помішуйте і смажте близько 3 хв

до каструлі налийте усе молоко, що залишилося. Вливайте тонкою цівкою, постійно помішуйте.

Зробіть середній вогонь, постійно періодично помішуйте. Коли ваш соус загустіє дайте солі і мелений мускатний горіх.

Соус готовий!

На великій пательні розігрійте олію, посмажте дрібно порізану цибулину.

Викладіть фарш і розбийте усі грудочки.

Посоліть, поперчіть. Чим довше ви тушкуватимете фарш, тим краще.

На низ форми викладіть скибки кабачка.

Викладіть фарш, покрийте його соусом.

Знову скибки кабачка, фарш, соус і т.д.

Майте на увазі, що соус покриватиме верхній шар кабачків, тоді як фарш - ні. Тобто, останній етап - кабачки, соус.

Засипте це тертим сиром. (Ми в кошторисі рахували 150 г сиру - це така кількість, що може дозволити вам класти сир і всередину лазаньї, якщо ви маєте таке бажання).

Накрийте фольгою і поставте у попередньо розігріту духовку на 180 градусів десь на 40-50 хвилин. Чудовою ідеєю буде зняти фольгу за хвилин 10-15 до кінця, щоб створити рум'яну кірку з сиру.

Ваша основна страва готова!

На приготування цих страв ви витратили: 195 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь