Як легко, просто і головне - швидко, приготувати листкове бездріжджове тісто.

Читайте Знай в Google News!

Листкове дріжджове або бездріжджове тісто використовується у випічці дуже часто:воно підходить для випічки круасанів, пирогів, рогаликів, тортів. З листкового тіста можна випікати вироби як з солоною начинкою, так і з солодкою, обидва варіанти виходять дуже смачними.

Таке тісто відносно швидко випікається. В результаті у вас виходять хрусткі, рум'яні та м'які вироби.

Однак, класичний рецепт приготування листкового потребує поетапного розкочування, витримки в холоді і так далі. На щастя, є спосіб, з яким його можна зробити всього за 10 хвилин.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Інгредієнти

🔸Пшеничне борошно 500 г

🔸Маргарин 200 г

🔸Яєчний жовток 1 шт.

🔸Кефір 100 мл

🔸Сіль 1 щіпка

Приготування

Додайте в борошно потертий на терці маргарин (можна вершкове масло), розітріть руками в крихту, посоліть.

Влийте кефір і жовток, замісити тісто. Можете використовувати тісто відразу, але краще відправити його в холодильник на 10-15 хвилин, загорнувши в харчову плівку.

Тісто, ілюстративне фото з вільних джерел
Тісто, ілюстративне фото з вільних джерел

З цього тіста вийде як мінімум 3 дека повітряного печива. Хороший аргумент для того, щоб зберегти рецепт і скористатися ним!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами

Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці

Також Знай.ua писав, що приготувати з буряка і чим він корисний