Цей швидкий та простий рецепт домашнього хліба для всіх тих, хто давно мріяв власноруч його приготувати, але з тих чи інших причин не наважувався. Тепер у вас точно все вийде!

Читайте Знай в Google News!

Рецептом ароматного домашнього хліба поділився сайт "Cooku". Інгредієнти вказані для приготування одного хліба середнього розміру.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 400 г
  • сухі дріжджі - 5 г
  • цукор - 20 г
  • сіль - 7 г
  • тепла вода - 250 мл
  • рослинна олія - 2 ст. л або 20 мл
  • кунжут на свій смак
  • олія для змащування форми і хліба

Домашній хліб, фото: кадр з відео
Домашній хліб, фото: кадр з відео

Приготування:

Щоб приготувати смачний домашній хліб не треба докладати особливих зусиль, а лише слідувати простій інструкції. Для початку додаємо у теплу воду рослинну олію. Добре перемішуємо компоненти і вимішуємо тісто. Замішування руками займе близько 15 хвилин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Якщо ж ви використовуватимете кухонну машину, спершу замішувати потрібно на мінімальній швидкості (1) 2 хвилини, далі 7-10 хвилин на швидкості (2). Тісто для хліба повинно вийти однорідним, приємним на дотик.

Тепер змастіть місткість рослинною олією і викладіть в неї тісто. Накрийте харчовою плівкою і дайте постояти в теплі протягом 30-40 хв. Через 40 хв треба ще раз вимісити тісто наступним чином: спершу розкачати, потім згорнути всередину. Повторити кілька разів. Сформувати хліб, витягуючи його у ковбаску.

Змастити форму для випікання рослинною олією. Покласти в неї підготовлене тісто і накрити харчовою плівкою. Потримати протягом 60-90 хв у теплому місці. За цей час змішайте 1 ст.л рослинної олії і 1 ст. л води. Змастіть цією рідиною хліб, а зверху посипте кунжутом.

Випікайте домашній хліб при температурі 180-190 градусів близько 40-50 хв. Щоб наш білий хліб "цеглинка" мав гарний, рівномірний колір, за 10 хв до готовності, накрийте хліб зверху фольгою, щоб не підгоріла верхівка Поки хліб випікається, не можна відкривати дверцята духовки. Хліб повинен охолонути у формі. А коли виймете його з неї - дайте постояти ще 10-20 хв.

Домашній хліб, фото: кадр з відео
Домашній хліб, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.