Важко уявити, але з 4 апельсинів може вийти 9 літрів смачного фруктового соку і ще й апетитне варення на додачу!

Читайте Знай в Google News!

Рецептом апельсинового соку поділився сайт "Cooku".

Інгредієнти:

  • 4 апельсини;
  • 9 л холодної кип'яченої води
  • 1 кг цукру
  • 30 г лимонної кислоти

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Приготування:

Апельсини добре вимити щіточкою, обдати окропом, насухо витерти. Тепер поставити фрукти на 2 години в морозилку, а ще краще на всю ніч. Опісля нарізати їх невеликими шматками і пропустити через м'ясорубку.

Апельсинову масу залити трьома літрами холодної кип'яченої води і дати їй настоятися близько 10 хвилин. Процідити через друшляк, потім процідити через марлю, складену в 5 шарів.

В отриманий сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 г лимонної кислоти. Все ретельно розмішати, розлити у пляшки чи банки і дати настоятися близько години. На виході отримаємо 9 літрів смачного апельсинового соку.

Але не спішіть викидати те, що залишилося після проціджування. Із залишків можна приготувати смачне апельсинове варення. Потрібно лише додати цукру на свій смак і лимонну кислоту. Потім варити в мікрохвильовці під закритою кришкою у три прийоми по 5 хв. При цьому варення потрібно час від часу помішувати.

Апельсиновий сік, фото: pixabay.com
Апельсиновий сік, фото: pixabay.com

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.