Крім чипсів, солодких газованих напоїв та низькоякісних шоколадних батончиків, у магазинах нам пропонують і інші не надто корисні продукти.

Читайте Знай в Google News!

Перелік популярних продуктів, які жодної користі нашому організму не приносять, але найчастіше ми про цей не здогадуємося, опублікував сайт "Важливо знати".

Оливки, фото: кадр з відео
Оливки, фото: кадр з відео

Чорні оливки

Виявляється, що оливок чорного кольору у природі просто не існує. Вони бувають нерівномірно забарвлені в темно-фіолетові або коричневі відтінки. А чорні - всього лиш пофарбовані барвником. Виробник додає кольору за допомогою глюконату заліза зеленим нестиглим плодам.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кукурудзяні пластівці

У кукурудзяних пластівцях насправді немає нічого, крім цукру. Тому такий сніданок абсолютно некорисний, всупереч рекламним кампаніям виробників. Щобільше, він навіть не є ситним, адже глюкоза піде з крові вже через кілька годин.

Мармеладні ведмедики

Хоча мармеладки дуже красиво виглядають і їх обожнюють не лише діти, а й багато дорослих, нічого доброго в них немає. Проблема в тому, що для їх виготовлення замість пектину рослинного походження беруть желатин, який роблять зі свинячих сухожиль.

Копчена риба, фото: Pixabay
Копчена риба, фото: Pixabay

Копчена риба

В магазинах нам найчастіше продають неякісний продукт. Таку рибу обробляють рідким димом, формальдегідом, фенолами та іншими шкідливими речовинами, які до того ж не завжди вказують на упакуванні. На якісній копченій рибі зазвичай залишаються сліди від гачків і мотузок. Ціна у такого продукту, відповідно, вища.

Крабові палички

Не всі любителі цього продукту знають, що у крабових паличках немає ні грама крабів. Щобільше, їх не часто роблять з рибного філе. Зазвичай там містяться рослинні білки, крохмаль, яйця, багато цукру, ароматизаторів і глутамату натрію. Тому жодного сенсу купувати їх немає.

Крабові палички зі шпротами, скріншот: YouTube
Крабові палички зі шпротами, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, звичайну моркву можна перетворити в делікатес: мамин рецепт-виручалочка. Морква є дуже корисним коренеплодом, в якому міститься велика кількість необхідних речовин.