Приготувати смачну ковбасу без м'яса - простіше простого. Для цього знадобиться горохова мука, яку також можна замінити на відварений і перемелений блендером горох.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом ковбаси без м'яса ділиться сайт "Кухар". За бажанням до неї можна додати копчену паприку або гострий перець чилі.

Інгредієнти:

  • Горохова мука — 150 грамів
  • Агар-агар — 1 ст. ложка
  • Кардамон — 1/3 чайних ложки
  • Коріандр — 1 чайна ложка
  • Часниковий порошок — 1 чайна ложка
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Вода — 750 грамів
  • Сік буряковий — 1 ст. ложка
  • Олія рослинна — 50 грамів (без запаху)

Ковбаса без м'яса, фото: кадр з відео
Ковбаса без м'яса, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приготування:

Замочіть агар-агар в невеликій кількості води кімнатної температури. Перемішайте. Насипте в каструлю горохову муку, додайте спеції і сіль. Ретельно вимішайте. Влийте воду і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Додайте агар-агар, знову перемішайте.

Доведіть суміш до кипіння. Варіть на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли маса загусне, зніміть з вогню, додайте буряковий сік і рослинну олію. Добре перемішайте. Готову масу розкладіть по склянках, накрийте плівкою або фольгою. Поставте в холодильник на 3-4 години.

Ковбаса без м'яса, фото: кадр з відео
Ковбаса без м'яса, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів