Однією з найпопулярніших закусок близькосхідної кухні є бабагануш. Це овочевий хумус або паштет, який готується на основі запечених баклажанів.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом паштету з баклажанів поділився сайт "Важливо знати".

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 10 листочків м'яти
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 чайних ложки солі
  • 100 г тахіні

Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео
Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео
Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео

Приготування

Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього цілі баклажани. Запікати овочі в духовці протягом 1 години 20 хвилин при температурі 170 градусів.

Потім баклажани потрібно остудити і розрізати. Ложкою вийняти з них м'якуш та розім'яти його до стану однорідного пюре. Додати до нього подрібнений часник і листя м'яти, сіль, чорний перець, тахіні і оливкову олію. Ретельно перемішати.

Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео
Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео

Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео
Паштет з баклажанів, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів