Вафлі є улюбленим десертом дітей і багатьох дорослих. Однак, щоб зберегти здоров'я, краще їх взагалі не купувати, а приготувати в домашніх умовах.

Читайте Знай в Google News!

Про шкоду готових магазинних вафель пише телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".

За словами фахівців, у магазинних вафлях міститься пекельна суміш цукру і жиру. А цукор в поєднанні з жирами сильно згущує кров. Це своєю чергою є прямим шляхом до хвороб серця та тромбозу.

Вафлі, фото: кадр з відео
Вафлі, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вибираючи вафлі, обов'язково читайте їх склад. Продукт, який містить гідрогенізований жир, краще не купувати. Фруктові вафлі менш шкідливі, але тут слід зважати на їхню калорійність. У вафлях з трансжирами - 520 кілокалорій, у фруктових – 330.

Заради економії виробники в начинку кладуть дешеву пальмову олію. Такі вафлі легко розтираються пальцями в жирну липку крихту. А якщо заощадити на обробці пальмової олії, то воно перетворюється в суцільний маргарин і трансжири. Такий продукт завжди відчувається на язику.

Вафлі, фото: кадр з відео
Вафлі, фото: кадр з відео

Загалом через вміст шкідливих інгредієнтів вафлі стають небезпечнішими, ніж картопля-фрі. Наприклад, у 100 грамах смаженої у фритюрі картоплі – 330 ккал.

А в 100 грамах вафель - це три стандартних шматочки – понад 500 ккал. З таким самим успіхом можна з'їсти пів склянки майонезу.

Домашні вафлі, фото: кадр з відео
Домашні вафлі, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів