Класичний суп з щавлю з яйцем готується зазвичай навесні або на початку літа зі свіжої сезонної зелені, проте можна використовувати і заморожений щавель.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Щавель - 300 г
  • Картопля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Яйця курячі - 5 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Чорний запашний перець горошком - на свій смак
  • Сіль - 2 ч. л.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Картоплю очистити і нарізати невеликими брусочками. Залити її в каструлі 2-ма літрами води і поставити на вогонь. У момент закипання забрати пінку.

Щоб приготувати засмажку, моркву натерти на тертці, а цибулю дрібно порізати. На сковороду вилити 2 столові ложки рослинної олії і злегка обсмажити овочі, близько 5-ти хвилин, помішуючи.

Приблизно через 5-7 хвилин після закипання води в каструлі з картоплею, додати в неї засмажку. Тепер дати перець горошком. Зменшити вогонь і залишити варитися на 10 хвилин. Нарізати листя щавлю.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Розбити 5 яєць і злегка збовтати їх. Варто зауважити, що існує два способи приготування щавлевого супу: з вареними круто і з дрібно посіченими яйцями. А можна й з сирих яєць.

Додати щавель в каструлю, акуратно перемішати і варити 3-4 хвилини. Продовжуючи помішувати суп, влити в нього тонкою цівкою збиті курячі яйця і посолити. Потримати суп ще буквально кілька хвилин на вогні.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.