Спробуйте економний варіант приготування швидкого дріжджового тіста на пиріжки на воді. Для нього знадобляться прості інгредієнти, які завжди є на кухні. А пиріжки виходять м'якими і смачними.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом швидкого дріжджового тіста поділився сайт "Iamcook".

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 500 г + 60 г (для опари)
  • Сухі дріжджі - 10 г
  • Цукор - 35 г
  • Вода (тепла) - 300 мл
  • Рослинна олія - 60 мл
  • Сіль - 1 ч. л.

Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube
Пиріжки з дріжджового тіста, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Приготування:

У місткості з'єднуємо 60 г просіяного борошна, дріжджі і цукор, розмішуємо. Додаємо теплу воду, перемішуємо, прикриваємо серветкою і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Після цього у дріжджову суміш вливаємо олію і додаємо сіль, акуратно перемішуємо.

Потроху підсипаємо борошно і починаємо замішувати тісто. Спершу в мисці, а потім на столі, посипаному борошном. Вимішуємо, поки тісто не почне легко відділятися від рук і від столу. Миску змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо в неї тісто, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 15-20 хвилин.

За цей час тісто дуже добре підніметься. Тепер готуємо пиріжки, але перед тим, як поставити їх в духовку, чекаємо приблизно 15 хв, щоб підійшли.

Дріжджове тісто, скріншот: YouTube
Дріжджове тісто, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.