Є багато продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, оскільки вони псуються від холоду.

Читайте Знай в Google News!

Багато господинь, самі того не знаючи, кладуть в холодильник продукти, які категорично не переносять холоду.

Запам'ятайте ці 20 продуктів, які варто зберігати при плюсовій температурі.

Ціла диня

Холод удвічі скорочує кількість антиоксидантів, які містяться в цілій дині. Тому просто охолодіть вже нарізану диню, щоб запобігти збільшенню бактерій.

Базилік

Ця тропічна рослина при низькій температурі швидко чорніє. Тому базилік потрібно зберігати в тіні, зануривши стебла в наповнену водою посудину. Зверху зелень краще накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихала та залишалася вологою.


Картопля

Низькі температури перетворюють картопляний крохмаль на цукор - саме від холоду картопля стає солодкою. Її краще зберігати при температурі 8 ° С . Найкраще це робити в паперовому пакеті в прохолодній коморі. Сонячне світло накопичує хлорофіл, роблячи картопля зеленою і гіркою.

Цибуля

Цибуля потребує постійної циркуляції повітря, щоб залишатися свіжою. Тому її найкраще зберігати в паперовому пакеті з отворами, або в сітці і в коморі. Не забувайте також, що цибулю треба тримати якомога далі від картоплі - цибуля виділяє газ і вологу, які можуть швидко зіпсувати картоплю.
а от вже нарізану цибулю можна покласти в холодильник.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще


Помідори

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату та прискорює ті, унаслідок яких помідор стає тьмяним.

Кава

Волога в холодильнику шкодить кавовим зернам, тому каву потрібно зберігати в герметичній упаковці в темному місці.


Часник

Зубчики часнику найкраще зберігати при температурі 15 градусів за Цельсієм. Покладіть часник в контейнер і помістіть його в прохолодне місце.

Гострий соус

Оцет і консерванти, що містяться в магазинному гострому соусі, не дадуть йому зіпсуватися. А от в холодильнику соус втратить частину своїх смакових властивостей. Найкраще зберігати в коморі.

Мед

Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а от кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.


Хлібна нарізка

Хоча в холодильнику хліб прекрасно тримає свою форму, він стає пересушеним.

Горіхи

Щоб горіхи не втратили свій смак, їх найкраще зберігати в герметичній упаковці при кімнатній температурі.

Авокадо

Якщо ці фрукти ще не дозріли, і ви плануєте з'їсти їх відразу, то їх найкраще зберігати при кімнатній температурі. Проте, вибагливі авокадо, які швидко переходять зі стадії незрілих до перестиглих, в холодильнику зберігаються довше.


Персики

Персики, сливи, нектарини та абрикоси найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб вони могли дозріти.

Соняшникова олія

Соняшникову олію потрібно зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігання в холодильнику призводить до в'язкості й втрати властивостей олії.

Різносол

Овочі, які знаходяться в розсолі, спокійно можуть залишатися у вашій коморі - холодильник їм не потрібен.

Шоколад

Конденсат з холодильника негативно впливає шоколад. Зберігати його потрібно в прохолодному, темному місці, і тоді він не втратисть свої смакові властивості.

Баклажани

У холодильнику баклажани втрачають свої смакові властивості. Зверніть увагу, що баклажани мають короткий термін зберігання, тому не зволікайте з їх приготуванням.

Цілий кавун

Кавун краще зберігати при кімнатній температурі до тих пір, поки ви його не розріжете. Після нарізки оберніть ягоду поліетиленовим пакетом і помістіть в холодильник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, котлети по-київськи за простим рецептом

Як повідомляв портал Знай.ua, борщ потрапить до переліку нематеріальної культурної спадщини України

Також Знай.ua писав, секрети приготування "Оселедця під шубою", які повинна знати кожна господиня