Виявляється, вівсяні пластівці варити не можна. Адже після такої обробки у них підвищується глікемічний індекс і знижується кількість клітковини.

Читайте Знай в Google News!

Про шкоду, яку може спричинити варіння вівсяних пластівців пише телеграм-канал "Доктор Бергман. 1000 способів дожити до 100 років".

Вівсянка, фото Pxhere
Вівсянка, фото Pxhere

Фахівці попереджають, що вівсяні пластівці і каші, які потрібно варити – це дві різні речі. Пшонку ми дійсно варимо, а ось вівсяні пластівці – не треба. Крім того, не варто замочувати їх у воді.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Виявляється, від варіння у вівсяних пластівців підвищується глікемічний індекс і знижується кількість клітковини. У такому вигляді їх можна рекомендувати хіба тим, хто страждає від проблем зі шлунком.

Кашку, яка утворюється внаслідок взаємодії з водою, легше перетравлювати – шлунок швидше впорається з нею. Вівсяні пластівці вбирають воду. Так що якщо не поєднувати їх під час їжі з якою-небудь рідиною, то в кишківнику вони почнуть збирати воду, що може викликати запор.

Тут ефект буде зворотним - замість того, щоб прискорити обмін речовин, це його сповільнить. Тому пластівці треба завжди замочувати в якусь рідину, наприклад в кефір або рослинне молоко.

Вівсянка, фото: Pixabay
Вівсянка, фото: Pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.