Мало хто знає, що існує список з 12 продуктів, які категорично не можна їсти, ніколи й ні за жодних умов.

Читайте Знай в Google News!

У цьому списку є продукти, які багато хто вважає корисними і їсть щодня, пише "Зі смаком".

1. Пончики

Цю пишну випічку з цукровою пудрою, яка прийшла до нас із західних країн, зазвичай підсмажують на пальмовій олії, в неї додають яскраву начинку на барвниках. Такі пончики погано впливають на травлення, травмуючи слизову, важко перетравлюючись і викликаючи бродіння.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Пончики, фото pixabay
Пончики, фото pixabay

2. Білий шоколад

У такому "шоколаді" міститься всього 35% какао, зате є 24 ч. л. цукру на одну плитку. Часте вживання даного продукту призводить до порушення обміну речовин, загострення захворювань ендокринної та сечостатевої систем.

3. Чипси

При виробництві чипсів з картопляного крохмалю утворюється акриламід. Це один з найнебезпечніших канцерогенних продуктів - регулярне споживання призводить до плачевних наслідків. Плюс підвищений рівень холестерину.

4. Картопля фрі

В одному маленькому пакетику міститься 500 ккал і 40 % припадає на трансжири, які провокують розвиток атеросклерозу, раку і цукрового діабету. А велика кількість приправ призводить до гіпертонії, інсульту, інфаркту і сечокам'яної хвороби.

картопля фрі
картопля фрі, pixabay

5. Рибні палички

Якщо на упаковуванні написано "біла риба" - краще не купувати такий продукт. Саме у нього крім іншого додають барвники і глутамат натрію.

6. Газовані напої

Вони містять кислоти, ароматизатори, барвники, вуглекислий газ, цукор. Бульбашки дратують слизову, Е 951 і Е 420 погано позначаються на роботі нирок і печінки. Інші компоненти призводять до алергії і розвитку ракових пухлин.

7. Білий хліб

Тут жодних вітамінів і мікроелементів, натомість - крохмаль і багато калорій. Глікемічний індекс дуже високий. Звідси і підвищення глюкози в крові, і призупинення процесу розщеплення жирів.

8. Солоне печиво

Калорійність крекеру коливається в районі 350 ккал на 100 г. Через часте споживання ви почнете набирати кілограми. Можлива закупорка судин і шлаків в організмі.

хліб і молоко
хліб і молоко

9. Молоко

Незбиране молоко є однією з причин появи прищів. Його часто називають вбивцею шкіри і судин. Молоко також вимиває кальцій. Разом з кальцієм з молока надходить казеїн, який є найсильнішим окислювачем. За рахунок кальцію організм людини нейтралізує кислотність. Якщо організм не може засвоїти казеїн, то він потрапляє в нирки, що провокує появу каменів.

10. Сухі сніданки

Він дуже калорійний (400 ккал на 100 г), а клітковини там неймовірно мало. Щобільше, майже в кожному сухому сніданку є шкідливі добавки.

11. Пакетований сік

Регулярне вживання призводить до розвитку цукрового діабету. Також в ньому величезна кількість хімічних добавок: фосфати і сульфати, хлориди та інші речовини. Вони викликають виразку шлунка, гастрит і алергію.

12. Ковбаса

Містить небезпечні нітрит натрію, ПАУ та гетероциклічні аміни. Ряд N-нітросполук викликає рак. ПАУ (поліциклічні ароматичні вуглеводні) вважаються канцерогенними.

Ковбаса, скріншот відео
Ковбаса, скріншот відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вівсяне печиво за 12 хвилин: гора ароматних ласощів практично з нічого. Цей рецепт стане вашою паличкою-виручалочкою коли часу обмаль. Вівсяне печиво готується лічені хвилини, а випікається ще швидше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.