Багато хто ще пам'ятає булочки під назвою "по 9 копійок". Пишні, м'які, що пахнуть ваніллю, вони просто танули в роті.

Пропонуємо рецепт смачнющих ванільних булочок, які оцінять ваші рідні.

Інгредієнти

З цієї кількості інгредієнтів виходить 16 булочок.

🔸1 пачка сухих дріжджів (11 гр)

🔸500-600 гр борошна (залежить від якості борошна)

Популярні новини зараз

Епіфаній відшукав у Біблії пророцтво для України 100-річної давнини

Каменських нарешті показала дитину - дівчинка її копія, Потап щасливий: "Люблю обох"

Льоша Тригубенко вперше після "Холостячки" з'явився з дівчиною: блондинка з великими очима

Потап дістав свій довгий і рожевий перед Каменських в бікіні: "Щоб його розважали"

Показати ще

🔸250 мл молока

🔸4 яєчних жовтки

🔸100 гр вершкового масла або маргарину

🔸 2 пакетики ваніліну

🔸100 гр цукру

🔸щіпка солі

Для змащення: 1 жовток + 2 ст.л. вершків (чи молока)

Приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1-2 ст. л. цукру і 1-2 ст.л. муки. Перемішати та поставити в тепле місце на хвилин 15, щоб дріжджі активувалися.

Потім додати цукор, жовтки, розм'якшене вершкове масло (або маргарин), ванілін, сіль. Перемішати.

Поступово просівати борошно. Тісто має бути м'яким і не липнути до рук.

Тісто помістити в миску, змащену рослинною олією і поставити в тепле місце. Не поспішайте - дайте тісту добре піднятися.

Потім тісто ще трохи підім'яти.

Сформувати булочки і викласти їх на деко, змащене маслом. Викладати булочки потрібно на невеликій відстані, не впритул одна до одної.

Деко поставити в тепле місце - булочки повинні добре піднятися і з'єднатися боками.

Змастити сумішшю з жовтка і вершків.

Випікати 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо також рецепт швидких оладок з начинкою

Як повідомляв портал Знай.ua, ліниві вареники від судді МастерШеф: як приготувати гору смакоти на всю сім'ю за 20 хвилин

Також Знай.ua писав про 5 закусок до Нового Року