Картопля в духовці вийде приголомшливо смачною і ароматною, якщо її запекти з обсмаженою цибулею, сиром і курячим бульйоном або грибами. Варіацій урізноманітнити звичну страву існує безліч. Спробуйте найкращі з них.

Читайте Знай в Google News!

Запечена картопля з грибами у вершках

Інгредієнти:

  • Картопля - 500 г
  • Шампіньйони - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершки 15% - 200 мл
  • Сир твердий - 100 г
  • Олія рослинна - 20 мл
  • Сіль - на свій смак
  • Перець чорний мелений - на свій смак

Приготування:

Печериці нарізаємо великими частинками і обсмажуємо на пісній олії протягом кількох хвилин. Цибулю нарізаємо соломкою і додаємо до грибів. Перемішуємо, солимо і перчимо. Смажимо гриби з цибулею ще протягом 3-4 хвилин.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Очищені картоплини нарізаємо тонкими пластинами приблизно по 3 мм. Укладаємо картоплю в промаслену форму для запікання. Деякі шари посипаємо сіллю з перцем. Зверху викладаємо смажені гриби з цибулею. Заливаємо картоплю з грибами гарячими вершками.

Форму з картоплею і грибами накриваємо фольгою, ставимо на деко у розпечену до 190 градусів духовку. Запікаємо близько 30-40 хвилин. Коли картопля стане м'якою, дістаємо форму з духовки і знімаємо фольгу. Додаємо шматочки твердого сиру - його також можна натерти. Повертаємо картоплю з грибами в духовку на 5-10 хвилин.

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Запечена картопля за рецептом Джеймі Олівера

Інгредієнти:

  • Велика червона картопля - 4 шт.
  • Оливкова олія
  • Гілочки розмарину - 3 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - на свій смак

Приготування:

Скибочки картоплі помістити у злегка підсолену воду і довести до кипіння. Варити картоплю близько 5 хвилин. Злити воду за допомогою друшляка і дати стекти воді. Розігріти духовку до 180º C.

Налити оливкову олію і покласти листя розмарину на деко, викласти картоплю. Посолити і добре перемішати. Додати зубчики часнику. Запікати в духовці близько 40 хвилин або до хрусткої скоринки.

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Запечена картопля з цибулею і сиром

Інгредієнти:

  • 800 грамів картоплі
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 150 г твердого сиру
  • 1/3 склянки курячого бульйону
  • 2 ст. л рослинної олії
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • сушена петрушка
  • мелений перець
  • сіль

Приготування:

Сир натерти на середній тертці. Очищену картоплю нарізати на тонкі кружечки, посолити, поперчити, додати половину підготовленого сиру і перемішати. Очищену цибулю нарізати та обсмажити на середньому вогні 15-20 хвилин з додаванням рослинної олії.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і на дно рівним шаром викладаємо обсмажену цибулю. Кружечки картоплі з сиром розміщуємо на цибулі рядами, перекриваючи один одного. Вливаємо зверху курячий бульйон.

Посипаємо залишками сиру, накриваємо фольгою і ставимо в духовку при 200 градусах на 50 хвилин. Потім фольгу знімаємо і запікаємо ще 5-7 хвилин. Готову страву посипаємо сушеною петрушкою або свіжою зеленню на ваш вибір

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.