Смак домашнього житнього хліба, випеченого за цим нескладним рецептом, просто незрівнянний. Адже він сам ферментується і дає чудовий аромат. Скоринка готової випічки апетитно хрумтить, а вимішувати тісто довго не потрібно.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 300 г борошна пшеничного
  • 100 г муки житньої
  • 300 мл води теплої
  • 0,5 ч л дріжджі сухі
  • 1 ч.л. солі

Житній хліб, кадр з відео
Житній хліб, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Борошно просіяти, з'єднати одразу все в глибокій мисці. Тоді перемішати, накрити миску плівкою та поставити підійматися на 16-18 год при кімнатній температурі.

Можна, наприклад, замішати тісто ввечері о 6 годині, а вранці о 10 год випікати хліб. Тісто за цей час стає ніздрястим, дихає. Потрібно його викласти на стіл, посипаний житнім борошном, обім'яти в товстий корж. Тоді скласти 3 рази, сформувати колобок і укласти на пекарський папір.

Включити духовку на 250°с, поставити в неї казанок з кришкою. Через пів години поставити разом з папером акуратно, щоб тісто не опало. Накрити кришкою. Випікати 30 хвилин, потім кришку зняти і пекти ще 20 хвилин.

Житній хліб, кадр з відео
Житній хліб, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.