Шпроти в домашніх умовах виходять ситними, ароматними і неймовірно смачними. Вони чудово підійдуть для перекусу вдома або на роботі, а ще їх можна брати з собою в дорогу або на природу. І на святковий стіл таку рибку поставити не соромно.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом смачних домашніх шпротів поділився сайт "Цікава публікація".

Інгредієнти:

  • 2 кілограми риби салаки
  • 700 мілілітрів води
  • 200 мілілітрів рослинної олії
  • 3 чайні пакетики
  • 4 столові ложки солі
  • 3 лаврові листки
  • 25 штук перцю горошком
  • цибульне лушпиння

Домашні шпроти, кадр з відео
Домашні шпроти, кадр з відео

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Приготування домашніх шпротів:

У невелику каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком і лушпиння цибулі. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Варимо протягом 4 хвилин на повільному вогні. Тоді додаємо чай і сіль, перемішуємо і накриваємо кришкою.

У такому вигляді залишаємо на кілька хвилин. За цей час рибу чистимо від голови і нутрощів. У каструлю укладаємо рибку спинкою вгору. Зверху заливаємо процідженим маринадом, вливаємо олію і ставимо на плиту.Доводимо все разом до кипіння і варимо на малому вогні протягом 2 годин. Готові шпроти охолоджуємо.

Домашні шпроти, кадр з відео
Домашні шпроти, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.