Ялинка з печива допоможе вам здивувати гостей на Новий Рік! А діти точно будуть в захваті від такої смачної красивої випічки.

Інгредієнти:

  • згущене молоко 1 склянка
  • вершкове масло 300 г
  • куряче яйце 1 шт.
  • пшеничне борошно 200 г
  • мед 3 ч. л.
  • цукор 100 г
  • харчова сода 1,5 ч. л.
  • мелений імбир 2 ч. л.
  • мелений кардамон 1 ч. л.
  • кориця 1 ч. л.
  • їстівні кондитерські прикраси / намистини 15 шт.
  • цукрова пудра 50 г

Ялинка з печива, кадр з відео
Ялинка з печива, кадр з відео

Приготування:

У миску покладіть м'яке вершкове масло (100 г) і цукор. Розітріть їх або збийте міксером на маленькій швидкості. Розтопіть мед на водяній бані і почекайте поки він охолоне. Мед, яйце, масло і цукор перемішайте і збийте всі інгредієнти до однорідного стану.

Популярні новини зараз

"Це Різдво потрясе світ": чоловік стверджує, що прийшов з 2485 року, і попередив людство

В Україні знизять ціну на газ з 45 до 8 гривень, однак пощастить не всім: названо категорії

Олена Кравець з "Квартал 95" показала, що вчудила її донька Маша: до такого не додумалися навіть діти Олі Полякової

Фіналіст "Холостячки" спалився Гриші Решетнику, що вже переїхав до Злати Огнєвіч: "Тримайся в подробицях"

Показати ще

Добре перемішайте просіяне борошно, спеції і соду. Додавайте сипучу суміш в маслянисту масу невеликими частинами, добре перемішуючи тісто. Воно повинно вийти однорідним і без грудочок, на дотик трохи липкуватим. Готове тісто покладіть в пакет і поставте в холодильник на 2 години.

Ялинка з печива, кадр з відео
Ялинка з печива, кадр з відео

Після цього трохи розімніть тісто і розкачайте його товщиною в 0,5 см. Пам'ятайте що при кімнатній температурі його довго тримати не можна. Видавіть за допомогою формочок фігурки зірочок різної величини.

На деко застеліть пергамент або змастіть вершковим маслом. Перекладіть на нього заготовки. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте печиво протягом 7 хвилин.

Ялинка з печива, кадр з відео
Ялинка з печива, кадр з відео

Для приготування крему змішайте вершкове масло (200 г), згущене молоко, зелений барвник. Складіть печиво у вигляді ялинки, промазуючи його кремом, щоб трималося.

Зверху печиво прикрасіть кремом. За допомогою кондитерського мішка намалюйте "ялинкові голки". Готову ялинку декоруйте їстівними прикрасами. Для імітації снігу присипте цукровою пудрою.

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.