Запечена в духовці цвітної капусти з соусом Бешамель нікого не залишить байдужим - збережіть собі цей рецепт.

Цвітну капусту не можливо не любити за її ніжний смак і можливість приготувати з неї що завгодно – починаючи від салату, закінчуючи пюре на гарнір і ароматним супом.

Пропонуємо вам смачний рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Бешамель.

Інгредієнти

🟩 Цвітна капуста - 650 гр.⁣

Популярні новини зараз

Злата Огнєвіч виправдалася за свій вибір на "Холостячці" і пообіцяла показати правду: "Не хочу задовільняти"

Тоня Матвієнко загнала Арсена Мірзояна додому одним знімком: біг, як ошпарений

Касирка в АТБ "надурила" українку на 60 гривень і не помітила проблему: "На*бала і образилася"

Олена Кравець з "Квартал 95" показала, що вчудила її донька Маша: до такого не додумалися навіть діти Олі Полякової

Показати ще

🟨 Сир напівтвердий - 100 гр.⁣

🟩 Молоко - 300 мл

🟨 Борошно - 2 ст.л.⁣

🟩 Злив. масло - 60 гр.⁣

🟨 Гірчиця - 1/2 ч.л.⁣

🟩 Мускатний горіх - щіпка

🟨 Пармезан - 1 жменя

🟩 Сіль, перець

Приготування

Цвітну капусту поділяємо на суцвіття, миємо і викладаємо в сотейник

Вливаємо пів склянки води, солимо, накриваємо кришкою, доводимо воду до кипіння і варимо капусту 8 мінут⁣

Молоко підігріваємо так, щоб в нього було комфортно опустити палець, воно не повинно бути дуже гарячим.

Готуємо соус Бешамель як показано на відео:
розтопіть вершкове масло в ківшику і вмішайте в нього борошно. Поступово вливайте молоко, ретельно розмішуючи суміш, і доведіть до кипіння при постійному помішуванні.

Додаємо в соус сіль, перець, гірчицю, мускатний горіх і натертий на дрібній тертці пармезан, все добре перемішуємо.

Капусту без води перекладаємо в форму для запікання, поливаємо її соусом, а зверху посипаємо будь-яким натертим напівтвердим сиро.

Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку (15-20 хвилин)

Нагадаємо рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал Знай.ua, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий рік: топ-3 рецепти

Також Знай.ua писав, як смачно засолити сало з часником