Спробуйте приготувати мандаринове варення з гвоздикою і аромат свят буде з вами цілий рік.

Рецептом джему Знай.ua ділиться на основі матеріалу ресурсу You Ёлка News.


Мандарини вже багато десятиліть залишаються символом нового року для мільйонів українців. І хоча в сучасних супермаркетах цей фрукт можна знайти ледь не цілорічно, все ж найкраще співвідношення ціни і якості очікується взимку. На щастя, мандариновий аромат може побути з вами куди довше — і все завдяки варенню з мандаринів. Рецепт далеко не найпростіший і включає у себе цілу низку етапів, але його автори наполягають, що це того варте.

Популярні новини зараз

В Україні знизять ціну на газ з 45 до 8 гривень, однак пощастить не всім: названо категорії

Головне за ніч: загибель українця в Польщі, помста Кіркорова Пугачовiй, зірване весілля Огнєвіч і заміна пакетам із пластику

"Було нудно": жінка встановила дивний рекорд, переспавши з 919 чоловіками за 7.5 годин

У лісі під Львовом оселився безхатько, боляче дивитися: "Дружина померла, доньки вигнали"

Показати ще

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео


Інгредієнти

  • мандарини - 1 кг;
  • вода кип'ячена - 1 стакан;
  • цукровий пісок - 1 кг;
  • гвоздика - за смаком;
  • лимони - 1 шт.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео
Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Приготування:

Для початку ретельно промиваємо наші мандарини, усуваємо з них плодоніжки.

Складаємо оброблені плоди в миску і заливаємо зверху водою.

Ми залишаємо їх мокнути на кілька годин, а краще на цілу ніч, щоб вийшла вся гіркота.

Далі проколюємо кожен мандаринчик зубочисткою у декількох місцях.

В один з проколів вставляємо гвоздик гвоздики.

Потім перекладаємо мандарини в окрему ємність і заливаємо невеликою кількістю води.

Починаємо готувати варення, доводимо до кипіння і продовжуємо кип'ятити ще приблизно хвилин п'ять.

Коли плоди вже розм'якшилися, дістаємо їх і охолоджуємо.

Далі починаємо готувати сироп, для цього змішуємо в окремій мисці воду, цукор і ретельно перемішуємо.

Ставимо миску на вогонь, систематично помішуючи, доводимо до кипіння і варимо близько двох хвилин.

Охолоджуємо сироп, кладемо в нього плоди і залишаємо настоюватися на кілька годин.

За цей час слід перемішати мандарини не менше трьох раз.

Готувати таке варення потрібно в п'ять заходів, кожен раз доводячи до кипіння і до кінця охолоджуючи суміш.

На останньому етапі вливаємо сік від одного лимона.

Готове варення необхідно розподілити по чистим (бажано стерилізованим) банкам і закрити кришками. Зберігати в холоді.

Раніше повідомляли, цю піцу можна навіть на дієті: простий рецепт для правильного харчування.

Як повідомляв Знай.uа, запашний апельсиновий чай з корицею зігріє в цю сумну зиму: рецепт.

Знай.uа писав, ніжний смак підкорить кожного: рецепт запеченої цвітної капусти з соусом Бешамель.