Коли ви спробуєте цей цікавий рецепт зразів, вам захочеться готувати картоплю лише так. Просто, бюджетно і дуже смачно. Жодних особливих зусиль - а вся сім'я нагодована!

Інгредієнти:

  • 5-7 середніх картоплин;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі,
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 4 столових ложки борошна

Інгредієнти для грибної начинки:

  • 150 г свіжих печериць;
  • 1 невелика цибулинка;
  • сіль, перець;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Картопляні зрази, кадр з відео
Картопляні зрази, кадр з відео

Приготування:

Картоплю відварити до м'якості в підсоленій воді. Коли буде готова - потовкти її в пюре. Додати туди яйце, борошно, сіль, перець і все ретельно перемішати.

Для приготування начинки цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Смажити на середньому вогні, періодично помішуючи. Печериці очистити, помити, трохи обсушити, нарізати пластинками і додати до цибулі. Дати сіль та перець. Обсмажувати до легкої рум'яності.

Картопляні зрази, кадр з відео
Картопляні зрази, кадр з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Готову начинку перекладаємо в тарілку, олія повинна залишитися в сковороді. З картопляного тіста сформувати ковбаску, обваляти її в борошні і нарізати на рівні шматочки, товщиною приблизно 1,5 см.

З кружечків зробити коржі, на середину яких викласти грибну начинку. Вона не повинна потрапляти на краї, адже їх важко потім буде зліпити докупи. Готові картопляні зрази смажити до золотистої скоринки з двох боків на сковорідці з розігрітою олією. Подавайте картопляні зрази з грибами гарячими, поливши сметаною.

Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік. Овочево-м'ясна закуска у вигляді яблука - це ідеальна страва на Новий рік. Вона яскрава, смачна і легко готується!

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.