Бурек-традиційна турецька випічка, популярна в країнах колишньої Османської імперії та сусідніх з ними. Рецептура та інгредієнти дещо відрізняються від традиційних слов'янських м'ясних пирогів і пиріжків.

Для приготування цього кулінарного шедевра використовується листкове тісто і спеції, щоб зробити його смак більш пікантним. В якості начинки-фарш. Тому якщо в передноворічній метушні у вас все ж знайдеться трохи часу на приготування бурека по-турецьки, ви ні за що про це не пошкодуєте. Гості обов'язково попросять вас поділитися рецептом.

Нам знадобляться наступні інгредієнти:

Як будемо готувати?!

1. обсмажити нарізану цибулю, додати до нього фарш, сіль, перець, спеції

2. тушкувати до повного випаровування вологи, в кінці додати зелень

3. листкове тісто трохи розкачати, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викласти фарш, зверху натертий сир і защипнути краю і згорнути в " равлика"

4. Форму для випікання застелити пергаментним папером, зверху змастити жовтком, посипати сумішшю насіння і відправити в духовку (180 градусів, 25 хв)

Смачного!

Ще один варіант приготування бурека тут:

Нагадавши рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал Знай.uа, святкові молочні коктейлі стануть чудовою альтернативою шампанському на Новий Рік: топ-3 рецепта

Також Знай.uа писав, як смачно засолити сало з часником