Будь-яка господиня знає -соус необхідний для більшості страв. Він може прикрасити смак і підкреслити його. Полиці магазинів ломляться від різних майонезів, кетчупів і соусів на будь-який смак і призначення. Але як же хочеться приготувати соус самому, який буде ідеально гармоніювати з тим блюдом, яке ви хочете приготувати.

Пропонуємо вам приготувати приголомшливо смачний вишневий соус на коньяку.

Вишневий соус з коньяком, скріншот Youtube
Вишневий соус з коньяком, скріншот Youtube

Для приготування нам знадобитися:

Вишня свіжа-250 гр.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Цукор - 1 ст. л.

Крохмаль - 1 ст. л.

Вода-2 ст. л.

Петрушка-20 гр.

Коньяк-2 ч. л.

Сіль (за смаком) - 2 гр.

Перець мелений (за смаком) - 2 гр

Як приготувати цю страву:

Вишню для початку потрібно підготувати. Промиваємо її, видаляємо кісточки. Потім викладаємо на сковороду. Доводимо до кипіння і додаємо цукор, тушкуємо протягом 5-10 хвилин, потім розминаємо виделкою. Паралельно розчиняємо у воді крохмаль і додаємо коньяк. Вливаємо суміш в сковороду з вишнею. Петрушку дрібно рубаємо і додаємо в сковороду, даємо покипіти протягом хвилини. Солимо і перчимо до смаку. Знімаємо соус з вогню і даємо йому охолонути.

Цей соус відмінно підійде до телятини, яловичини або свинини. Готувати його краще зі свіжої вишні, але якщо сезон вже пройшов, підійде і заморожена. Такий соус можна дітям, незважаючи на те, що в складі є коньяк. Алкоголь встигає випаруватися в процесі приготування.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли рецепт варення з горобини на холодну зиму: всі вітаміни в одній банці

Також "Знай.иа" рецепт соусу з кропу: як швидко приготувати універсальну добавку для багатьох страв

Як повідомляв портал «Знай.иа", після цього рецепту ви забудете про супермаркети: аджика з хріном додасть перчинки будь-якого столу