Багато з вас, найімовірніше, люблять грибочки, тому чому б і не ознайомитися з простим і геніальним рецептом — як солити грузді.

Але ж вони в перекладі з латинської означають "дає молоко", "молочний", і є такими на смак, радуючи солодкістю і приємним ароматом. Приготування не вимагає будь-яких фантастичний умінь в готуванні, воно складається з шести етапів.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Для початку, щоб перейти до самого процесу засолювання, гриби потрібно ретельно промити під проточною водою і видалити ніжки. Потім, щоб позбутися від неприємної гіркоти груздів, потрібно вимочити їх у воді протягом двох діб. Укладаємо гриби в неглибоку ємність, щоб капелюшки були внизу, заливаємо їх холодною водою і Придавлюємо зверху важким предметом. Воду в тарі слід міняти десь два рази на добу.

Лише після цього повертаємося до приготування.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Моєму скляні банки, використовуємо для цього харчову соду. Стерилізуємо їх окропом і розраховуємо, скільки може знадобитися солі. На кілограм розмочених грибів-40 грамів. Після банок займаеся приправою, вишневими гілками, парасольками кропу, часником, листям хрону і чим-небудь ще на свій смак.

Нарешті укладаємо гриби в банки, але шарами — капелюшками вниз. Перший шар, далі сіль, що-небудь з добавок і знову новий шар груздів. Залишається тільки придавити гриби будь-яким важким предметом, поставити в прохолодне місце і вже через місяць вони будуть неймовірно смачними.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Нагадаємо, як засолити кавун на зиму: серйозний конкурент звичним огіркам і помідорам

Як повідомляв "Знай.ua", український скарб: всього один продукт вбереже вас від багатьох хвороб

Знай.ua писав, п'ять кращих рецептів дріжджового тіста: пиріжки виходять пишні, як хмарки і не засихають