Яблучний пиріг вважається один з найпростіших і популярних десертів. Яблука - доступні недорогі і корисні фрукти, які можна знайти в магазині в будь-який час року, тим більше восени. Пропонуємо вашій увазі рецепт пирога з використанням класичного і безпрограшного поєднання яблук і кориці.

скриншот instagram.com/tala_pohoniai
скриншот instagram.com/tala_pohoniai

Про те, як приготувати пиріг, написала у себе на сторінці в instagram блогерша tala_pohoniai. На те, щоб підготувати всі необхідні інгредієнти і відправити пиріг в духовку піде всього 7 хвилин.

Отже, нам знадобиться:

  • - 1 склянка борошна
  • - 1 склянка манної крупи
  • - 1 склянка цукру
  • - 1 пакетик розпушувача
  • - 6-8 великих яблук
  • - 150 гр. вершкового масла
  • - півлітра молока
  • - родзинки, волоські горіхи і кориця

Для початку висипаємо цукор, борошно і манну крупу в глибоку миску, додаємо розпушувач і перемішуємо. Отриману суміш ділимо на 4 частини. Яблука нарізаємо часточками. Волоські горіхи і родзинки подрібнюємо.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

скриншот instagram.com/tala_pohoniai
скриншот instagram.com/tala_pohoniai

Вершкове мало з морозилки натираємо на дно форми для випікання. Зверху висипаємо першу частину суміші, на яку викладаємо яблука з додаванням родзинок і волоських горіхів. Потім повторюємо цю процедуру ще три рази: у нас виходить пиріг з чотирьох шарів. На останній шар суміші потрібно натерти масло на тертці, залити зверху молоком і посипати корицею.

скриншот youtube Быстро, Просто и Аппетитно
скриншот youtube Быстро, Просто и Аппетитно

Випікати пиріг в духовці необхідно 30 хвилин при 180 градусах. Перед подачею на стіл рекомендується охолодити.

Знай.ua нагадує: Рецепт лінивої ачми від Руслани Писанки: грузинська страва на український лад

Як раніше повідомляв Знай.ua: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів про рецепт сирної запіканки з гарбуза: ідеально підійде до Хелловіну

Також Знай.ua писав: Яблучна аджика з кислинкою: економний рецепт до м'яса та пюре замість кетчупів