Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився своєю улюбленою святковою стравою. Смачний рецепт запікання качки не викличе жодних труднощів, а її смак потішить рідних і гостей за святковим столом.

Інгредієнти:

  • 75 г гірчиці діжонської;
  • 60 г меду;
  • Сіль та Перець;
  • 5 невеликих зелених яблук (Симиренка краще);
  • 5 невеликих картоплин;
  • 1 качка (приблизна вага 1,3 кг).

Приготування:

Для приготування маринаду змішайте мед, гірчицю, сіль і перець. Обов'язково врахуйте, що сіль найкраще брати з розрахунку 10-11 г на 1 кг продукту. Проте, можна орієнтуватися на свій смак.

Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova
Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Далі беремося за качку. Її спершу промиваємо, висушуємо рушником, натираємо маринадом і ставимо на ніч, а можна навіть і на 2, щоб птиця добре просолилася.

Тепер потрібно дістати качку з холодного місця й покласти її на середину підготованої фольги. Фольгу завчасно складіть у 2 шари й підготуйте великий шмат, щоб він міг повністю покрити птицю.

Далі чистимо яблука, їх можна теж змастити трохи маринадом. Кладемо їх всередину качки, а решту - поруч. Картоплю розрізаємо навпіл і також підкладаю під качку по боках.

Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova
Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Крила качки - в ідеалі потрібно останню фалангу відрізати, а ніжки при бажанні обв'яжіть. Можна додати трав, наприклад, чебрець і розмарин. Добре загортаємо все у фольгу - "човником", щоб сік не витікав!

Щільно закрийте фольгу, щоб качка готувалася у власному соці і ставте в розігріту духовку на 180 градусів на 1 годину. Потім зробіть температуру 120 градусів і ще готуйте 2 - 2,5 години. Після цього відкрийте фольгу, полийте отриманим соком, піднімаю температуру до 200-220 і доведіть до рум'яної скоринки.

Врахуйте, якщо качка велика, то і готувати потрібно довше. На кожні пів кіло - додаткові пів години на 120 градусів. Замість картоплі можна використовувати різні коріння. Також смачно буде, якщо додати зернову гірчицю. А ще простіше й смачніше готувати тільки ніжки, радить шеф-кухар.

Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova
Запечена качка, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Нагадаємо, рецепт оладок з пекінської капусти: як ситно нагодувати всю сім'ю за копійки. Телеведуча шоу "Твій день" поділилася унікальним рецептом приготування ситних оладок з пекінської капусти

Як повідомляв портал "Знай.ua", картопляне пюре з часничком та маслом, як у бабусі на кухні: зимовий рецепт із мінімумом продуктів і витрат. Пропонуємо приготувати картопляне пюре по-новому. Запечений часник вдихне в буденну страву нове життя

Також "Знай.ua" писав, як уникнути витікання начинки з пиріжків: простий і зручний лайфхак. Велика проблема для тих, хто їх готує, легко вирішується.