Зовсім скоро настане календарна зима, яка принесе мінусові температури і сніжок. Все частіше українцям буде хотітися сидіти вдома під ковдрою, поїдаючи смаколики( у вільний від навчання і роботи час, зрозуміло).

У таку погоду і на вулицю не дуже хочеться виходити, але смаколики ж мають властивість закінчуватись і так хочеться чогось незвичайного в зимову пору... Ми Вам в цьому допоможемо, адже нам вдалося роздобути унікальний рецепт варення з білокачанної капусти. Не поспішайте закривати статтю і кривитися, адже воно дійсно дуже смачне і точно не менш смачне, ніж всіма улюблене малинове. Записуйте рецепт!

Інгредієнти:

- капуста білокачанна молода - один кілограм;

- цукор-пісок - два з половиною кілограми;

- лимонна кислота - три чайних ложки;

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

- насіння анісу - за смаком.

Капуста, скріншот: Youtube
Капуста, скріншот: Youtube

Тепер переходимо до способу приготування, щоб здивувати рідних і друзів незвичайним смаком.

1. З головок капусти знімемо верхнє пошкоджене листя, а все інше наріжте тонкою соломкою, як у випадку приготування квашеної капусти на зиму.

2. Далі помістимо нашатковану капусту в великий емальований таз і ретельно перетремо її з двома склянками цукру і однією чайною ложкою лимонної кислоти. Залишимо на годину, щоб капуста дала сік.

3. Окремо з води і цукрового піску зваримо солодкий сироп, дотримуючись пропорції (на один літр води два кілограми цукру), і дамо йому покипіти десять хвилин. Настояну капусту з цукром добре відіжмемо і помістимо в приготований гарячий цукровий сироп.

4. Добре все перемішати і приступимо до уварки варення до готовності. В процесі приготування варення з капусти слід обов'язково періодично помішувати великою дерев'яною ложкою, а також знімати шумівкою з його поверхні легку піну, що накипає . За п'ять хвилин до закінчення варіння додамо в солодку заготовку лимонну кислоту, насіння анісу і все добре перемішати. Готове варення має стати густим і тягучим.

5. Поки варення буде варитися, підготуємо банки. Для цього ми їх ретельно промиємо в проточній гарячій воді з додаванням питної соди або будь-якого миючого засобу для посуду, а потім кожну пастеризуємо протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин над парою.

6. Гаряче готове варення розкладемо по підготовленим банкам і відразу ж закатати прокип'яченими бляшаними кришками. Залишимо остигати закупорені банки при кімнатній температурі природним шляхом, не укутуючи в тепле. Зберігати варення з капусти в прохолодному, сухому і темному місці.

Нагадаємо, що Володимир Ярославський поділився рецептом качки з яблуками.

Раніше ми ділилися рецептом оладок з пекінської капусти за копійки.