Новорічний настрій з'являється у багатьох після виставлення ялинок і гірлянд на продаж в супермаркетах. Це відбувається ще в кінці листопада. Але як же утримати цей настрій на весь місяць до самої новорічної ночі?

Тут на допомогу може прийти найбільш зимовий і святковий напій - глінтвейн. Так, той самий, який так часто продають біля найголовнішої ялинки країни на Софіївській площі. Але ми роздобули для вас ще більш смачний рецепт від зірки "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Тетяна Литвинова, фото: Instagram
Тетяна Литвинова, фото: Instagram

Інгредієнти:

  • Сік вишні (або винограду, смородини, чорниці) - 500 мл
  • Червоне сухе вино - 500 мл
  • Чорнослив - 3-4 шт.
  • Курага - 4-5 шт.
  • Імбир - 4 см.
  • Інжир - 3 шт.
  • Апельсин з шкіркою - 1/2 частина
  • Лимон з шкіркою - 1/2 частина
  • Бодян
  • Кориця
  • Гвоздика
  • Чорний перець - 2-3 горошини
  • Запашний перець - 2-3 горошини
  • Кардамон - 2-4 коробочки

Глінтвейн, фото: кадр з відео
Глінтвейн, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сік закип'ятити.
  2. Додати всі інгредієнти.
  3. Коли все закипить, влити вино, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати і дати настоятися.
  4. Мед додавати за смаком, якщо знадобиться, перед подачею.
  5. Перед вживанням розігрівати.

Так швидко і просто ми отримуємо ароматний глінтвейн, який зігріє в холодну пору і підніме настрій в моменти сумнячка, а також він стане відмінним доповненням до вечірнього перегляду фільму з коханими. Ну і, звичайно ж, не варто забувати і про новорічну ніч - напій ідеально впишеться на святковий стіл.

Нагадаємо, що ми ділилися для вас рецептом новорічного оселедця від Віки Василенко.

Раніше ми розповідали, як правильно посмажити картоплю, щоб у вас попросили добавку.