Зовсім скоро Новий рік, і як відомо, до цього потрібно готуватися заздалегідь. Підготувати потрібно не тільки список страв, від яких буде ломитися святковий стіл, а й визначитися з алкогольними напоями.

Якщо покупні напої вам набридли, то можна трохи запаритися, і зробити самостійно смачну ягідну настоянку. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, щоб потім відчути максимум смаку. Якщо пригощати гостей, то найкращим.

Візьміть наступні продукти:

  • Смородина червона-250 г;
  • Смородина чорна-250 г;
  • Горілка-500 мл;
  • Цукор - 150 г.

Спочатку необхідно промити ягоди, і написати їх в чисту скляну банку. У тому випадку, якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то мити їх не потрібно. Далі додаємо цукор, і заливаємо всю цю суміш горілкою, яку підготували заздалегідь.

Популярні новини зараз

40-річна віруюча стрибнула в ополонку і не випливла - на очах у дітей і всієї родини: "Просто знесло течією..." 

Українці знайшли двійника Кузьми Скрябіна, як дві краплі: "Так схожий, і зовнішнє і гумором"

Зірка "Величного століття" Бурак Озчівіт може потрапити до в'язниці на 4 роки: вже був у суді

Українці зраділи, що на місці Тіни Кароль в шоу "Голос країни" опинилася Оля Полякова: "Тільки вперед"

Показати ще

Все це закриваємо кришкою, добре збовтуємо, щоб цукор зміг розчинитися, і ставимо в темне місце приблизно на 2-3 тижні.

Потім, коли пройде цей час, слід процідити напій через сито, і пом'яти ложкою ягоди, що вони випустили весь сік. Можна відфільтрувати марлею, щоб настоянка була без зайвої м'якоті.

Далі просто перелийте ваш напій в пляшку, і поставте в холодильник ще приблизно на тиждень. Після цього можна почати пригощати гостей. Смак і аромат ягідної настоянки точно порадує вас.

Нагадавши, рецепт смачної наливки з горобини: використовуйте мінімум інгредієнтів

Також, глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук

Раніше повідомлялося, лiкер з горобини, щоб зігрітися восени: простий рецепт ароматного міцного напою