У 2021 році користувачі Інтернет почали шукати нові джерела натхнення для кулінарії та випічки. Для цього багато хто прийшов в The Takeout, де надано широкий спектр рецептів закусок, основних страв, десертів та інших різноманітних їстівних закусок, щоб полоскотати смак і пробудити творчий потенціал кухні.

Видання пропонує кращі рецепти, які сподобалися читачам і якими вони поділилися найбільше.

Фото, The Takeout
Фото, The Takeout

Домашній хумус

Домашній хумус-один з тих рецептів, які роблять своїми руками, і кожен раз він дійсно виходить краще, ніж куплений в магазині. Це швидко, дешево і дуже вигідно. Не дивно, що це був один з кращих рецептів 2021 року.

Популярні новини зараз

Юну вчительку молодших класів забили під час пробіжки, тужить вся школа: "Школярі спустошені"

"Холостячка" Злата Огнєвіч розсекретила нове щастя, але їй не повірили, як і Ксенії Мішинiй: "Скільки женихів ..а що з Дімою?"

Володарка найбільших сідниць у світі Наташа Краун вийшла полювати на холостяків у леопардових лосинах: "Схожа на рибу"

Тотальний локдаун в Україні: Денис Шмигаль зробив нову заяву про карантинні обмеження

Показати ще

Рецепт:

  • 2 банки консервованого нуту, ½ склянки рідини з нуту,
  • 4 великих зубчики часнику,
  • 1 ст. оливкової олії,
  • 2 лимона, цедри і сік,
  • ½ Склянки тахіні,
  • ½ Чайної ложки меленого кмину,
  • Гострий соус або пластівці червоного чилі за бажанням,
  • Кошерна сіль за смаком,
  • Мелений чорний перець,
  • Копчена паприка або перець алеппо, для прикраси,
  • Чіпси з лаваша, для сервірування.

У потужний блендер або кухонний комбайн додайте нут, часник, оливкову олію, цедру і сік лимона, тахіні, кмин і гострий соус (якщо використовуєте). Збивайте близько п'яти хвилин або поки суміш не стане гладкою, поступово додаючи залишену рідину нуту, щоб допомогти змішати і розбавити хумус (можливо, вам це не знадобиться). Приправити за смаком сіллю, перцем і копченою паприкою. Зверху скропити маслом і відразу ж подавати з чіпсами з лаваша.

Фото, The Takeout
Фото, The Takeout

Торт з попкорну

Це листковий десерт з пісочним печивом, пудингом, попкорном, цукерками і карамеллю, завдяки якому вечір кіно у вас вдома пройде так само добре, як ніч в кінотеатрі. Ви повинні спробувати його, щоб оцінити по достоїнству.

Для заварного крему:

  • 6 склянок молока,
  • 1/2 склянки кукурудзяного крохмалю,
  • 1/2 склянки цукру,
  • 4 яйця,
  • близько 5 чайних ложок порошкоподібного желатину,
  • 1/4 склянки холодної води,
  • вершкове масло, нарізане шматочками,
  • солі.

Для пісочного шару:

  • 3 чашки подрібнених крихт печива, бажано пісочного,
  • вершкове масло, нарізане шматочками,
  • 2 ст. л. кукурудзяний сироп,
  • Для шару з попкорном і цукерками
  • Пакетик ароматизованого попкорну для мікрохвильовки,
  • 1/2 склянки жирних вершків,
  • Варене згущене молоко,
  • Цукерки для прикраси.

Фото, The Takeout
Фото, The Takeout

Роли з сирною тортильєю

Вершковий сир і чорні оливки-виграшне поєднання практично у всьому, і ці невеликі закуски додають в суміш перець чилі, чеддер і цибулю, що робить їх ідеальною закускою для літньої вечірки.

Рецепт:

  • вершковий сир, розм'якшений до кімнатної температури,
  • сметана,
  • консервований нарізаний зелений перець чилі,
  • чорні оливки, нарізані,
  • 5-6 подрібнених зелених цибулин
  • 1 склянка тертого сиру чеддер
  • 5-7 великих борошняних коржів,
  • томатна сальса, для подачі.

Змішайте вершковий сир, сметану, зелений перець чилі, чорні оливки, зелену цибулю і тертий чеддер. Нанесіть не дуже товстий шар на корж, потім повільно поверніть її якомога щільніше, намагаючись не порвати і не здавити.

Фото, The Takeout
Фото, The Takeout

Карамель в мікрохвильовці

Рецепт:

  • 3/4 склянки цукру,
  • 1/3 склянки кукурудзяного сиропу,
  • 1/4 ч. дистильований білий або яблучний оцет,
  • 1-2 ст. води,
  • 2 ст. несолоне масло, розрізане на 8 невеликих шматочків,
  • 1/8 чайна ложка морської солі,
  • 1/2 чайної ложки екстракту ванілі.

У скляній мірній чашці на 2 склянки перемішайте цукор, сироп, оцет і одну столову ложку води, поки не зникнуть сухі ділянки цукру. (При необхідності додавайте більше води по одній чайній ложці за раз.) Поставте мірну чашку в мікрохвильову піч на 3 хвилини і стежте за нею, поки вона готується; як тільки він почне сильно закипати, вимкніть мікрохвильову піч. Акуратно перемішайте суміш виделкою до отримання однорідної маси, потім поверніться в мікрохвильову піч і продовжуйте готувати з 30-секундними інтервалами - знову ж таки, не відриваючи очей - до тих пір, поки суміш не стане однорідною. ледь починає змінювати колір. Ще раз обережно перемішайте, потім починайте варити в мікрохвильовій печі з кроком 10 секунд, поки карамель не стане насиченого бурштинового кольору. Загальна кількість часу, який на це буде потрібно, залежить від вашої мікрохвильової печі; на моїй кухні це займає від 4 до 5 хвилин.

Фото, The Takeout
Фото, The Takeout

Кетчуп з огірка

Виявляється, томатний кетчуп - не єдиний кетчуп у світі. Ви можете приготувати безліч різних кетчупів, змішавши солоні продукти з оцтом і перетворивши їх в густий і міцний соус. Кетчуп з огірком доводить це, і дійсно стало відкриттям для багатьох в цьому році.

Рецепт:

  • 2 огірка, нарізаних великими шматочками,
  • 1 невелика цибулина, очищена від шкірки,
  • 1 шматок свіжого імбиру, очищеного від шкірки,
  • 2 великих зубчики часнику,
  • 1 1/2 Чайних ложки свіжого хрону,
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці,
  • Півтори чайних ложки солі,
  • Половина чайної ложки свіжомеленого чорного перцю,
  • Чверть чайної ложки тертого мускатного горіха,
  • 1 велика гілочка свіжого кропу або 1/2 чайної ложки сушеного кропу,
  • 1/3 склянки оцту.

Помістіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної маси, потім перелийте у велику каструлю і поставте на сильний вогонь. Коли густий кетчуп почне пузиритися, як гаряча лава, зменшіть вогонь до середньо-слабкого і готуйте 20 хвилин, періодично помішуючи.

Нагадаємо, запечений кролик на Різдво і Новий рік: святковий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославський

Як повідомляв " Знай.ua", суддя "МастерШеф" Ольга Мартиновська навчила українців готувати ідеальну яєчню - "Відчувати, як кохану"

Знай.ua писав, запечена качка з яблуками: шеф-кухар Володимир Ярославський приготував улюблену святкову страву