Осінь вже закінчилася і зима повноцінно вступила в свої права: зі снігом, льодом і морозами. Але запас яблук ще залишився пристойний. Так чому б не використовувати його для смачної заготовки?

Пропонуємо вашій увазі рецепт мочених яблук з м'ятою і медом.

Почнемо з головного: які яблука можна використовувати в цьому рецепті.

Ходять міфи, що можна тільки антонівку, наприклад. Але, насправді, ні - квасити можна будь-які яблука. Просто потрібно пам'ятати важливий нюанс: якщо ви візьмете більш твердий сорт, то він і в квашеному вигляді буде твердішим.

Яблука і мед, фото: ptoday
Яблука і мед, фото: ptoday

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

А тепер перейдемо безпосередньо до приготування.

Інгредієнти:

- яблука,

- листя смородини, м'яти і вишні,

– розсіл-на 10 л води 200-300 г меду, 150 г солі, 100 г житнього борошна/солоду.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Викласти на дно ємності листя смородини тонким шаром, зверху в 2 шари укласти яблука, далі покрити їх тонким шаром листя вишні, знову 2 шари яблук, потім дуже тонкий шар м'яти і яблука.

2.На верхній шар яблук потрібно укласти листя (при бажанні – асорті) і 2-3 гілочки м'яти, накрити кружком, на кружок поставити вантаж.

3.У теплій кип'яченій воді розчинити всі інгредієнти для розсолу, дати повністю охолонути, перемішати, влити в ємність з яблуками (не знімаючи вантаж!). Слідкуйте щоб під час вимочування кружок завжди був покритий рідиною, інакше яблука зіпсуються, тримати яблука потрібно при температурі +15-18 градусів, готові яблука будуть через 4-6 тижнів.

Для того, щоб вам було простіше, пропонуємо відео-рецепт яблук від Марини Ломаки.

Нагадаємо, що звичні макарони можна урізноманітнити ароматним соусом з сиру і помідор, елементарний рецепт освоїть і недотепа.

Раніше ми ділилися з вами рецептом яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл.