Дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко в ефірі передачі «Твій день» приготувала кримськотатарську боткху, і розказала, яке значення мають каші в українській кухні.

Це дуже популярна кримськотатарська страва, а продукти для неї є на кожній українській кухні. Традиційно цю кашу готували на весілля та інші свята.

Що знадобиться:

  • Півкіло баранини,
  • 400 грамів булгуру,
  • Одна цибулина,
  • одна морквина,
  • 100 грамів топленого масла,
  • Зіра,
  • кінза,
  • червоний перець,
  • сіль,
  • чорний перець.

Обов’язково потрібно взяти дуже гострі ножі – щоб посікти м'ясо на дуже маленькі шматочки. На топленому маслі підсмажити м'ясо з цибулею. Моркву нарізати маленькими кубиками, всипати до м’яса. В оригінальному рецепті до каші додається ще й курдючий жир, проте від нього вирішили відмовитися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Протушкувати кілька хвилин, всипати булгур, долити води і готувати під кришкою ще 15-20 хвилин.

Посолити, додати спеції за смаком. Готову страву розкласти по тарілках, посипати зеленню.

Нагадаємо, що звичні макарони можна урізноманітнити ароматним соусом з сиру і помідор, елементарний рецепт освоїть і недотепа.

Раніше ми ділилися з вами рецептом яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл.

Додамо також рецепт мочених яблук з медом: найпростіший і найправильніший рецепт від Марини Ломаки. Тримати яблука потрібно при температурі +15-18 градусів, готові яблука будуть через 4-6 тижнів.