Прийшов час поговорити про головну прикрасу новорічного столу - про салатик "Олів'є". Цей салат готують майже у всіх сім'ях, і іноді так в таких розмірах, що в тазик для прання не поміщається. Звичайно, це все робиться для задоволення на кілька днів.

Прийшов час розібратися в помилках, які допускають на кухні "домашні кухарі".

Олів'є, фото: YouTube
Олів'є, фото: YouTube

Помилка 1 - заправити одним майонезом

Звичайно, це зручно і просто – взяти і видавити майонез з пакетика. Але тоді заправка вийде надто важкою і ситною. Не лінуйтеся, додайте до майонезу, наприклад, нежирну сметану. Або густі вершки.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Обов'язково заправляйте салат безпосередньо перед подачею, адже через кілька годин в заправленому олів'є з'являється непотрібна волога. Приберіть змішані інгредієнти в контейнер, в інший контейнер покладіть заправку, а на наступний день просто заправте салат.

Помилка 2 - додати в олів'є ковбасу

Вибір головного інгредієнта за вами. Це може бути відварне хороше м'ясо (яловичина або курка), краби, варений язик і навіть запечене м'ясо.

Олів'є, фото: YouTube
Олів'є, фото: YouTube

Помилка 3 - додати побільше картоплі

У кулінарії існує маса чудових картопляних салатів, але сучасний олів'є до їх числа не відноситься. Якщо картоплі покласти занадто багато, то консистенція салату вийде крохмалистою і в'язкою. Решта інгредієнти не будуть помітні. До того ж, картопля вбирає заправку, доводиться додавати багато майонезу, і тоді вже про елегантний смак не може бути й мови.

Помилка 4 - використовувати консервований зелений горошок

Смак консервованого горошку приторно-солодкий, проварений, з консистенцією близькою до картоплі. Краще купіть пакет замороженого зеленого горошку, залиште на кухні на 30 хвилин, щоб він відтанув, і додайте в олів'є. У свіжому горошку немає нав'язливої солодощі, він завзято похрустивает як малосольний огірок.

Помилка 5 - додати одне яйце

Зваріть побільше яєць, на 12 порцій візьміть як мінімум три. Яєць в олів'є ніколи не буває мало. Тоді у вас обов'язково вийде чудовий свіжий і корисний олів'є, який може стати сімейним рецептом.

Раніше повідомляли, Юлія Саніна з The Hardkiss віддасть частинку себе після того, як стала японкою: "уявіть...".

Як повідомляв Знай.uа, не відрізнити від кабачкової: бабусин рецепт ікри - загадки з моркви від Аллі Ковальчук.

Знай.uа писав, і в подарунок, і на стіл: рецепт новорічного пісочного печива від Литвинової, 15 хвилин і готово.