Як часто на святковому столі чогось не вистачає. Начебто і салати є, і гаряче, і напої, і десерти... Цим "чимось" можуть бути огірочки, які все кришаться в Олів'є, а на стіл їх і не залишається.

Але ж набагато краще магазинних свої, домашні, ще й за унікальним рецептом. Ми знайшли для вас такий - рецепт "празьких" огірочків під горілочку.

На одну банку об'ємом в 1 літр нам знадобиться 12 невеликих огірків і тонкий кружок лимона.

Маринад:

  • 0,5 літра води;
  • 20 г крупної солі;
  • 75 гр цукру;
  • 1/2 чайно ложки лимонної кислоти.

На дно банки:

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 шт. лаврового листа;
  • 2 шт. листа чорної смородини;
  • 1 см кореня хрону (або лист хрону);
  • 1 парасолька кропу;
  • 3 шт. запашного перцю.

Скрін, відео YouTube ніжинські огірки
Скрін, відео YouTube ніжинські огірки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. На дно стерилізованої банки укласти всі листочки і спеції. Огірки добре промити, а краще замочити у воді на пару-трійку годин.
  2. Огірочки і лимонний кружок укласти в банку і залити окропом,залишити на 20 хвилин. Злити воду.
  3. Зробити маринад: додати у воду сіль, цукор і лимонну кислоту, кип'ятити з моменту закипання 1 хвилину. Залити киплячим маринадом огірки і закатати стерилізованою кришкою, перевернути, укутати до повного охолодження. Потім прибрати в прохолодне місце.

Ось наші "Празькі" огірочки і готові. Для простоти приготування пропонуємо вам відео-рецепт від Олени Василенко.

Нагадаємо вам про топ-5 помилок при готуванні салату Олів'є.

Раніше ми ділилися з вами рецептом новорічного пісочного печива від Литвинової, 15 хвилин і готово