Новий Рік вже через тиждень - всі відповідальні домогосподарки вже починають продумувати меню святкового столу, на якому просто не обійтися без будь-якої вкусняшки. Наприклад, це може бути торт, тому зараз ми розберемо три швидких рецепта, які не займуть багато часу, але подарують винятковий смак і ніжність.

Спочатку почнемо з торта під назвою "Молочна дівчинка", для приготування якого потрібні наступні інгредієнти: згущене молоко (300 грам), яйця (3 од.), сіль (щіпка), борошно просіяне пшеничне (180 грамів), розпушувач (10 гр.) — для коржів; для крему — 500 грам 33% вершків, 80 грам згущеного молока і 10 грам ванільного цукру.

Скрін, відео YouTube торти
Скрін, відео YouTube торти

Спочатку беремо три яйця, відправляємо їх в міксер, додаємо дрібку солі і збиваємо 3-4 хвилини, до пишності. Туди ж поступово вводяться 300 грам згущеного молока. У тісто частинами додається 180 грам борошна і 10 грамів розпушувача. Пергаментний папір або килимок стелимо на деко і змащуємо вершковим маслом. Після того, як ви це зробили - туди виливається половина тіста і рівномірно розподіляється по всій поверхні. Відправляємо в духовку на 6-7 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо його, знімаємо з форми і даємо охолонути, поки в духовку йде друга половина тесту. Вершки повинні бути дуже холодними, щоб добре збилися. Туди ж, в міксер, потрібно додати 10 грам ванільного цукру. Коли вершки добре збилися, туди додаються 80 грам згущеного молока. Обидва коржа розрізаються кілька разів навпіл, щоб торт вийшов високим. На дно викладається трохи крему, далі його потрібно притиснути першим шаром. Потім знову крем і корж. Процедура повторюється. "Молочну дівчинку" потрібно відправити в холодильник, щоб торт став ще смачніше, а також прикрасити фруктами, за бажанням.

Приготування тортів, скріншот: Youtube
Приготування тортів, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Наполеон" теж можна приготувати за тридцять хвилин. Потрібно дуже небагато інгредієнтів - 450 грам листкового бездріжджового тіста, 400 мілілітрів 33% вершків і 200 грамів згущеного молока.

Береться тісто і розрізається на маленькі смужки, які згодом потрібно буде випекти в духовці при температурі 220 градусів, 15 хвилин. Поки вони випікаються, збиваються 400 мілілітрів охолоджених 30% вершків. Спочатку на повільній швидкості, а потім акуратно збивати їх, щоб не отримати вершкове масло. Коли вони придбали повітряну масу, туди додаються півбанки згущеного молока. Міксер весь цей час працює на мінімальній швидкості. Коли палички охололи, можна починати формувати торт. Можна скористатися харчовою плівкою, щоб застелити нею форму. Перший шар - крем. Потім викладаються палички, знову крем - процедура повторюється. Потрібно залишити в холодильнику мінімум на 12 годин.

Приготування тортів, скріншот: Youtube
Приготування тортів, скріншот: Youtube

І наостанок - "Медовик" за 30 хвилин. Для коржів потрібні наступні інгредієнти: 80 грамів меду, 100 грам цукру і стільки ж вершкового масла, три яйця, чайна ложка соди (без гірки), щіпка солі і 180-200 грам борошна. Для крему ж - 400 грам 20% сметани і столова ложка цукрової пудри.

Мед відправляється в ємність з високими стінками. Коли він розтанув на вогні і почав трохи кипіти, до нього додається 1 чайна ложка соди. Потім до маси, приготовленої і ретельно перемішаної на маленькому вогні, додається 100 грам вершкового масла. Далі потрібно гарненько збити 3 яйця, маленькими порціями туди додається цукор. Туди ж йде щіпка солі. На максимальній швидкості цей процес займає 5 хвилин. Потім суміш меду можна відправити до яєць. І потім невеликими порціями просіяти туди борошно, перемішати. Половину тіста викладаємо на силіконову форму або пергамент. Шар вирівнюється. Коржі відправляються в духовку на 6-7 хвилин при температурі 160 градусів. Потім їх потрібно підрівняти і розрізати на ту кількість шарів, яке ви хочете отримати. Всі обрізки можна подрібнити і отримати крихту для прикраси. Займаємося кремом - беремо сметану і цукрову пудру. Їх потрібно перемішати, і потім відбувається звичайна процедура формування торта. "Медовику" потрібно дати настоятися десь 3-4 години в холодильнику.

Нагадаємо, рецепт вершкових і хрустких подушечок з картоплі: ідеальна закуска до фільму

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт швидкого "мармурового" кексика під Новий рік від Марічки Падалко: можна приготувати навіть з дитиною

Знай.ua писав, качині ніжки "конфі" з яблуками: простий рецепт святкової закуски-грійте духовку