Всі ми звикли додавати буряк в борщ або вінегрет, але мало хто знає, що можна зробити з нього ще й мармелад.

Цей буряковий мармелад, який готується дуже просто, послужить відмінним доповненням до будь-якого м'яса. Так само його добре подавати до сиру. Він дуже гарний на вигляд і дуже смачний.

Буряк / фото: Pixabay
Буряк / фото: Pixabay

Інгредієнти:

- Буряк-2 шт;
- Цукор-100 г;
- Лимон ( сік) - 1 шт;
- Імбир ( свіжий) - 1 ст. л.;

Популярні новини зараз
Дружина Григорія Решетника Христина показала, наскільки їй "всеодно" на вагітності: "Як може бути інакше" Від Дмитра Медведєва йде дружина: все через невдалий суїцид путінської маріонетки Дівчині відомого українського боксера Лізіан Гутьєррес погрожують росіяни через фото на танку у Бучі: "Знаємо, де твоя родина" Володимир Зеленський згадав загиблого друга з "Кварталу 95": "Дайте смердючої дешевої горілки"
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1.Буряк помити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до м'якості (приблизно 1 годину).

2.Охолодити, очистити, натерти на дрібній тертці, змішати з тертим імбиром, соком і цедрою лимона. Засипати цукром, перемішати.

3.Довести до кипіння в каструлі і проварити, помішуючи, 5 хвилин.

4.Перекласти в баночки, охолодити, зберігати в холодильнику протягом місяця.

Якщо хочете зберігати довше, то слід виконати звичайну процедуру-стерилізувати банки і кришки, наповнити гарячим мармеладом, стерилізувати ще раз в киплячій воді і закатати.

Для простоти приготування ділимося з вами рецептом бурякового конфітюру від Євгена Клопотенка.

Нагадаємо вам легендарний рецепт чилі кон карне з гри The Sims: Мексика заповнить ваші серця неймовірним смаком і простотою.

Раніше ми ділилися також рецептом журавлинової горілки "від тата" для легкої голови після свята.