Глінтвейн - чи не обов'язковий атрибут зимових свят у багатьох країнах світу. Гарячий, пряний, зігріваючий в морози - але його теж потрібно вміти правильно зварити. Про це написала користувачка соцмереж Юлія Куфман.

Вона описала те, як одного разу з помилками варила глінтвейн.

"Одного разу ми з подружкою, юні самовпевнені незаміжні пігалиці, вільні, як вітер, вирішили перед Новим роком на дачі її батьків варити глінтвейн. Я була в Академі, подружка вчилася в Міассе. Інтернету тоді ще не було, прошу зауважити, тому рецепт глінтвейну ми вичитали в бабусиної радянської енциклопедії домоводства 1953 року видання. Вона досі у мене, ця чудова книга", - згадує вона.

Рецепт глінтвейну, скріншот
Рецепт глінтвейну, скріншот

За радянським рецептом їм потрібні були наступні інгредієнти: кориця, гвоздика, барбарис, перець, аніс, бадьян, імбир, лавровий лист, мускатний горіх, кардамон, коріандр, шафран, м'ята і меліса.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Подружка легковажно махнула рукою, і сказала, що на дачі у батьків спецій ціла величезна коробка, і м'ята там точно була. Вино ми доручили взяти з дому нашому товаришеві, у нього тато сам ставив величезні бутлі з гумовою рукавичкою замість пробки, і його домашні вина і настоянки ми вже перепробували всім класом ще в школі. Разом нас намічалося шестеро, три легковажні панянки і троє не менш легковажних юнаків. Планувалися шашлики, для яких один з в'юношей заздалегідь прикупив шість ніжок Буша, за кількістю учасників, і вдома заздалегідь їх замаринував у фірмовому соусі своєї мами", - додає автор оповідання.

Глінтвейн, фото: кадр з відео
Глінтвейн, фото: кадр з відео

Вони вирушили в село на старому маршрутному пазику, на дачу подружки... Вже біля дачі з'ясувалося, що ключ від хвіртки подружка забула, тому юнаки по черзі перекинули дівчат через паркан.

Процес варіння глінтвейну у них затягнувся-не було підходящої каструлі.

"Каструля відповідних розмірів в дачі виявилася тільки одна: п'ятилітрова алюмінієва крива посудина, в якій влітку ... варила кашу з м'ясом собаці Джеку. Все фігня, закричали ми, і почали роздруковувати три пилові пляшки з темно-червоною рідиною, яка повинна була виявитися вином, але виявилася черносмородиновой настоянкою. Все фігня, знову закричали ми, будемо варити чорносмородиновий глінтвейн, і сміливо вилили в криву посудину всі три літрові бутлі. Потім виявилося, що замість апельсинів, яблук і винограду, які доручали купити третій нашій подружці, вона купила лимони, груші і цибулю. Не питайте. Замість винограду вона взяла з маминих запасів родзинки, чорний, сухий як порох і схожий на тарган», - розповідає далі автор.

Глінтвейн, фото: кадр з відео
Глінтвейн, фото: кадр з відео

Точно так же наплутали і зі спеціями: замість анісу-кропове насіння, гвоздика, кориця, лавровий лист, м'ята виявилася черносмородиновим листом, і по пачці білого і чорного меленого перцю. Замість мускатного горіха взяли товчений волоський горіх.

"Ми ... нарізали в чорну ароматну рідину груші і лимони, всипали в неї родзинки, обидві пачки лаврового листа, мелену корицю і сушену гвоздику. На перці я злегка задумалася. Але, оскільки після додавання кожного інгредієнта ми старанно знімали пробу з отриманого варива, і вже щосили хихикали і навіть трохи погойдувалися, я вирішила всипати трішки білого перцю. Для перчинки, так би мовити. У цей момент моя рука здригнулася, подружка, реготала поруч, раптово чхнула, і в каструлю висипався весь пакетик. Коротше, ви вже напевно надали, що вийшло. Пекельне вариво міцністю не менше 30 градусів, з непередаваним смаком перцю", - ділиться Юлія.

Шашлик теж був занадто гострий, веселощі не вдалося, а дівчата почали засипати. Зворотна дорога з дачі була не менш сміховинною, ніж готування глінтвейну.

Як повідомляв Знай.uа, рецепт тарталеток з куркою і ананасами: ситна і мініатюрна закуска на новорічний стіл.

Знай.uа писав, рецепт м'ясного пирога і безалкогольного глінтвейну від Руслани Писанки-те, що потрібно для зимових вечорів.