У світі настав новий 2022 рік, який подарував багато радості, сміху і веселощів, а ще нові плани і казку, хоч і на невеликий період.

Наступне свято, яке відзначатимуть українці - це Різдво, тому вже зараз важливо вміти готувати кутю з пшениці, щоб ця страва стояло на столі у Святвечір. Рецептом поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко, з додаванням кореня імбиру, лимонної цедри та інше.

Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич
Приготування різдвяної куті, кадр з відео: YouTube Костянтин Грубич

Серед інгредієнтів нам знадобиться 1 склянка пшениці, чотири склянки води, 50 грам вершкового масла (але якщо ви готуєте щедру кутю, якщо пісну - 2 ст.л. соняшникової олії). Ще нам потрібен мед в кількості 2-3 столових ложок меду, 2 ст.л. маку, жменю волоських горіхів, 100 грам кураги, цедра і сік одного лимона і сантиметр кореня імбиру.

Приготування починається з пшениці, яку потрібно залити на ніч, для набухання, 4 склянками води. Вранці водичку злити і залити новими чотирма склянками. Варити її потрібно протягом 30-60 хвилин до готовності, але якщо раптом, коли пшениця вже буде повністю готова, вода залишиться - її потрібно злити.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Приготовление рождественской кутьи, кадр из видео: YouTube Константин Грубич
Приготовление рождественской кутьи, кадр из видео: YouTube Константин Грубич

Поки каша ще тепла, потрібно додати туди 50 грам вершкового масла (або ж соняшниковоії олії, як ми писали раніше), щоб смак пшениці став ще більш насиченим. 100 грам кураги потрібно нарізати невеликими кубиками, додати в кашу разом з родзинками, туди ж засипати дві столові ложки маку і сантиметр кореня імбиру, натертого на дрібній тертці.

Лимончик потрібно гарненько помити і обсушити. Потім же натерти цедру на дрібній тертці, яку згодом потрібно додати в кутю, разом з 2-3 столовими ложками меду. Залишається тільки капнути лимонного соку і гарненько перемішати, а готову кутю залишити мінімум на 2 години в холодильнику.

Кутя, скріншот: Youtube
Кутя, скріншот: Youtube

Нагадаємо, рол з оселедцем і буряком до новорічного столу: рецепт, після якого не захочеться ні шуби, ні суші

Як повідомляв "Знай.ua", мандарини, "Іронія долі" і салюти: від яких традицій з СРСР потрібно відмовитися в Новий рік і чому

Знай.ua писав, На Різдво, Святвечір і Маланки: Костянтин Грубич поділився стародавніми рецептами наших бабусь