Не варто забувати про те, що після Нового року почнеться ще ряд свят, серед яких Різдво, старий Новий рік і так далі. Для цього вам знадобиться рецепт Яворівського пирога в піст і на свята.

Даний пиріг у майбутньому планують вести до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, і посяде почесне місце поряд з петриківським розписом, косівською керамікою та козацькими піснями Дніпропетровщини.

Пиріг, фото: вільне джерело
Пиріг, фото: вільне джерело

Для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти.

Для тесту:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
  • Вода або молоко 120 мл;
  • Борошно 250 гр;
  • Дріжджі 20 гр. свіжих або 1 ч. л. сухих
  • Яйце 1 шт;
  • Соняшникова олія 50 мл;
  • Сіль, цукор.

    Пиріг, фото: вільне джерело
    Пиріг, фото: вільне джерело

Для начинки потрібні будуть наступні продукти:

  • Гречка 150 гр;
  • Картопля 1 кг;
  • Цибуля 2 шт;
  • Масло 2-3 ст. л;
  • І / або (за бажанням) шкварки, суміші сухих трав і т. п.

Кулінари відзначають, що потрібно дотримуватися Рівного співвідношення гречки і картоплі, тому якщо її буде багато, то начинка почне розсипатися.

Пиріг, фото: вільне джерело
Пиріг, фото: вільне джерело

Також, наголошується, що якщо використовувати свіжі дріжджі, то їх потрібно буде розводити в невеликій кількості теплої води або ж молока з ложкою цукру. Все це відставити на пару хвилин, і потім додати до борошна.

Змішати борошно, молоко, дріжджі, цукор і яйце, і з цього замісити тісто. До цього всього додаємо соняшникову олію і добре вимішуємо. Тісто потім ставимо в тепле місце, щоб воно настоялося.

Приступаємо до начинки. Нарізаємо кубиками картоплю, і відварюємо до стану пюре. Гречку також потрібно відварити.

Цибулю дрібно порізати і підсмажити і соняшникової олії або на салі/шпондері (то, звичайно, буде вже не пісний варіант). Все трохи охолодити і добре перемішати. Зазвичай співвідношення гречки і картоплі – приблизно 1:1.

У начинку додаємо спеції.

З тіста розгойдуємо корж, і на нього викладаємо начинку «відступивши» від країв. Потім підбираємо всі краї, і загортаємо в начинку, щоб вийшов нібито мішок. Верх пирога проколюємо виделкою і змащуємо жовтком. Відправляємо в духовку на годину при температурі 200 градусів, і все, страва готова.

Нагадаємо, що легендарний рецепт чилі кон карне з гри The Sims: Мексика заповнить ваші серця неймовірним смаком і простотою

Раніше повідомлялося, що грибні кульочки з листкового тіста: рецепт апетитною закуски, краще будь-яких "пундиків" з переходу

Також, рецепт желе з шампанського в келихах: десерт для грайливого новорічного настрою.