Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який часто подорожує Україною і тішить глядачів найкращими рецептами з різних куточків Батьківщини, на своєму youtube-каналі розповів про незвичний рецепт приготування коропа до різдвяного столу.

«Львівський журналіст, письменник, ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук для мене визнаний авторитет у царині традицій галицької та подільської кухні. Саме він порадив мені навідатися у Хмельницькому до "Цукерні Потоцьких" та відзняти ролик із приготування антонінського коропа. Послухався. Дуже вдячний колезі за мудру пораду. Тепер своїм здобутком ділюся зі всіма вами. Святкова і дуже смачна, презентабельна страва. Прикрасить будь-який стіл - і домашній, і бенкетний», - розповів він.

Скрін, відео YouTube Грубич
Скрін, відео YouTube Грубич

Цим рецептом із ним поділився шеф-кухар Віктор Вовк. Антонінський короп – дзеркальний короп зі ставка села Антоніни Красилівського району Хмельницької області. За легендою, рибу туди завіз на початку 19-го століття тодішній власник маєтку граф Юзеф Потоцький.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Для початку з філе коропа треба зняти шкіру, перемолоти м'ясо через мясорубку. Додати в частину м'яса білки і шпинат. У рулет загорнути шкіру, шар м’яса, шар із зеленню, свіжі креветки шматочками та лист водоростей норі.

На один рулет треба 4-5 філейок. Заготовлений сирий рулет загорнути в харчову плівку і обгорнути фольгою. Варити на пару 50 хвилин, або в окропі 30-40 хвилин (без фольги). Подавати з морквяним і пастернаковим пюре.