Як часто на святковому столі чогось не вистачає. Наче і салати є, і гаряче, і напої, і десерти... Цим "чимось" можуть бути огірочки, які все кришаться в Олів'є, а на стіл їх і не залишається.

Але ж набагато краще за магазинні свої, домашні, ще й за унікальним рецептом. Ми знайшли для вас такий - рецепт "Празьких" огірків під горілку.

На одну банку об'ємом 1 літр нам знадобиться 12 невеликих огірків і тонкий кружечок лимона.

Маринад:

  • 0,5 літра води;
  • 20 г великої солі;
  • 75 г цукру;
  • 1/2 чайної ложки лимонної кислоти.

На дно банки:

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 шт.лаврового листа;
  • 2 шт. листя чорної смородини;
  • 1 см кореня хрону (або лист хрону);
  • 1 парасолька кропу;
  • 3 шт. запашного перцю.

Скрін, відео YouTube ніжинські огірки
Скрін, відео YouTube ніжинські огірки

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. На дно стерилізованої банки укласти всі листочки та спеції. Огірки добре промити, а краще замочити у воді на пару-трійку годинника.
  2. Огірочки та лимонний кружок укласти в банку і залити окропом, залишити на 20 хвилин. Злити воду.
  3. Зробити маринад: додати у воду сіль, цукор та лимонну кислоту, кип'ятити з моменту закипання 1 хвилину. Залити огірки киплячим маринадом і закатати стерилізованою кришкою, перевернути, укутати до повного остигання. Потім прибрати у прохолодне місце.

Ось наші "Празькі" огірочки і готові. Для простоти приготування пропонуємо відео-рецепт від Олени Василенко.

Нагадаємо про шалено ніжну ікру з моркви на Новий рік: від кабачкової не відрізнити, а Чорний Кролик точно оцінить.

Раніше ми повідомляли про правильний рецепт "Олів'є" : ідеальні пропорції, які покращать смак салату.