Молочні продукти входять до щоденного раціону багатьох українців, зокрема сир. Однак зараз на полицях магазинів можна зустріти багато неякісних варіантів і навіть підробок. Щоб бути впевненим, що ви їсте, краще приготувати сир самостійно.

Сир адигейський в домашніх умовах можна зробити всього за якихось 10 хвилин, зате у вас в холодильнику мінімум пару днів буде свіжа і смачна молочка. З інгредієнтів все найпростіше, так що надягайте фартушок і приступайте до приготування.

Адигейський сир, фото prostorecepty
Адигейський сир, фото prostorecepty

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Цукор - 0,5 ч.л.
  • Оцет (9%) – 2 ст.

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наливаємо в каструлю з товстим дном молоко не менше 3,2% жирності та підігріваємо до 95 градусів, головне не доводити до кипіння. В окремій мисці змішуємо 4 столові ложки води і 2 столові ложки оцту.

Вимикайте молоко і тонким цівкою вливаємо оцет з водою повільно, в цей момент помішуючи молоко. Сироватка миттєво відокремлюється і молоко згортається.

Тепер цю масу пересипаємо в друшляк і чекаємо, доки стіче вся рідина. Тепер сир можна перекласти у форму та утрамбувати. Можна використовувати марлю, загорнувши сир і надати будь-яку форму.

Тепер сіль перемішуємо із цукром і посипаємо зверху сир. Чекаємо, коли цукор та сіль розчиняться. Залишаємо на 10-15 хвилин і забираємо в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Нагадаємо, рецепт пісного та бюджетного печива на огірковому розсолі: 20 хвилин і ласощі для всієї родини готові

Раніше ми писали, корисні бананові роли без цукру - простий рецепт, який під силу кожному: ласуни оцінять