Інколи попри всі зусилля картопля в мундирах після відварювання починає темніти. І відповідно виглядає вона вже не так привабливо й апетитно.

Вирішити цю поширену проблему здатен всього лише один простий інгредієнт. Ця порада виручить вас й напередодні святкових застіль, і під час приготування різноманітних страв у будні.

Як пояснюють досвідчені кухарі, причини потемніння картоплі можуть бути різними. Це стається, як внаслідок помилок при вирощуванні, такі закінчуючи неправильними умовами зберігання. Та найчастіше усе залежить все-таки від сорту овочів. Адже одні види картоплі більше схильні до потемніння, інші значно менше.

Запечена картопля, фото: скріншот з відео
Запечена картопля, фото: скріншот з відео

Корисна порада, щоб варена картопля не темніла

Для цього кухарі радять скористатися однією простою порадою. Вона полягає у тому, що під час варіння картоплі потрібно додати у воду оцет. Але важливо, щоб його було зовсім трошки, аби страва не отримана кислого присмаку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Існують й інші альтернативні варіанти. Замість оцту можна використати лимонний сік або лимонну кислоту. Ці інгредієнти мають такі ж властивості, як і оцет.

Крім того, кухарі діляться й іншими корисними порадами, які зроблять картоплю в мундирі набагато смачнішою. Наприклад, вже очищену відварену у мундирі картоплю радять залишити у холодній воді на 10-15 хв. Крім того, варити її варто одразу у киплячій, а не в холодній воді.

Запечена картопля, фото: instagram.com/savory_tasty
Запечена картопля, фото: instagram.com/savory_tasty

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль