Таке просте та швидке у приготуванні печиво може стати гарною ідеєю для сніданку, полуденка або смачним додатком для гарячих напоїв у будь-який час доби.

Щобільше, цей десерт без додавання борошна дуже легкий та дієтичний, тож точно сподобається кожному. Рекомендується для його приготування використовувати стиглі банани. Плоди повинні бути м'якими, тоді вони найсолодші та корисні.

Також у готову масу за бажанням можна додати ванільний цукор, какао, дрібно нарізані родзинки або сушену журавлину. Вийде ще смачніше. Для приготування цього десерту вам знадобиться орієнтовно 30 хвилин.

кунжут, скріншот з відео
кунжут, скріншот з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще
  • 2 стиглих банани;
  • 2 склянки кунжуту.

Приготування:

Банани очистіть від шкірки та наріжте їх на менші шматочки, після чого збийте в однорідну масу. Далі перекладіть їх у зручну посудину та додайте 1 склянку насіння кунжуту. Ретельно перемішайте всі складники, після чого додайте іншу склянку кунжуту. Ще раз добре перемішайте.

Банани, скріншот з відео
Банани, скріншот з відео

Завчасно розігрійте духовку до 180 градусів, застеліть деко папером для випічки. Готову масу для печива зачерпніть ложкою та викладіть на деко. Далі притисніть її ложкою, щоб печиво не розшаровувалося під дією високої температури. Випікати потрібно приблизно протягом 30–35 хвилин.

А щоб зберегти печиво м'яким, кулінари радять недопікати його. То ж вийміть його з духовки на 1 хвилину раніше. Завдяки такій простій пораді печиво вийде м'яким та розсипчастим. Знімати печиво з дека варто після того, як воно застигне.

Печиво з двох інгредієнтів, фото: smakosze
Печиво з двох інгредієнтів, фото: smakosze

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль