Газовані напої дуже популярні в наш час, але також завдають багато шкоди здоров'ю. Є прекрасні і більш натуральні альтернативи - компоти, свіжі соки або холодні чаї. Але для любителів апельсинового інтенсивного смаку фанти є кращий варіант.

Фанту можна приготувати в домашніх умовах, а сезон цитрусових якраз сприяє цьому. На смак вона не поступається тому напою, що пропонують у магазинах, але перевершує за рівнем користі.

Цитрусові. Фото: скрін youtube
Цитрусові. Фото: скрін youtube

Складові:

  • Вода - 700 мл.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Мандарин - 3 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Цукор – 150 р.
  • Вода газована – 500 мл.
  • Цукор – за смаком.

Приготування:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще
  1. Фрукти потрібно промити перед використанням цедри. З лимона ножем або теркою тоненько-тоненько знімаємо цедру. Нам потрібна лише жовта частина.
  2. З лимона, що залишився, видавіть сік. Той самий процес повторюємо з апельсинами та мандаринами: знімаємо цедру, вичавлюємо сік.
  3. У каструлю покладіть цедру із фруктів, влийте сік, всипте цукор.
  4. Залийте окропом і кип'ятіть буквально 1 хвилину. Остудіть і відправте каструльку з нашою сумішшю в холодильник на 5 годин.
  5. Процідіть сироп, змішайте із звичайним газованою водою у пропорції 1:1. Можна змішати відразу все у пляшку, а можна порційно змішувати безпосередньо перед подачею.

Нагадаємо, "лінива" вівсянка в банці - ніч у холодильнику і готова: смачніша за звичайну, а в користі не поступається

Раніше ми писали, смачний рецепт цитрусового кексу від Лізи Глінської з "МайстерШефа": "Годувати людей найголовніше"

Як повідомляв Знай.ua, вафельний торт за новим рецептом - із трьох інгредієнтів і без збивання: навіть смачніше, ніж у дитинстві.