Що таке "зварити пельмені" - це чи не найпростіше, що взагалі можна вигадати з їжею, крім зробити чай, бутерброд або посмажити яєчню. Це елементарний спосіб виготовлення напівфабрикатів.

Хоча навіть при готуванні пельменів є ймовірність, що вони можуть луснути, розваритися... через що зі смачного залишиться лише начинка. Тим більше, що всі звикли діставати пельмені з морозилки та закидати їх одразу в окріп.

Пельмені, кадр з відео
Пельмені, кадр з відео

Є один секрет, який дозволить зберегти весь смак пельменів, їхню цільну оболонку і залишити тільки приємні спогади після сніданку, обіду або вечері. Він полягає в тому, що перед тим, як варити напівфабрикати, їх потрібно попередньо замочити у воді протягом двох-трьох хвилин перед варінням, що однозначно їх "врятує".

Таким чином, пельмені розморозяться та рівномірно приготуються. Більше тримати у воді не потрібно, начинка вивалиться у процесі приготування.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Пельмені, скріншот: YouTube
Пельмені, скріншот: YouTube

І одне з найважливіших правил - кидати їх не в окріп, а в гарячу воду. Але якщо вже зробили це, просто додайте склянку води, що дозволить знизити температуру та не дати пельменям зіпсувати свій зовнішній вигляд.

Нагадаємо, домашня "Фанта" із сезонних цитрусових - дуже простий рецепт: відмінна альтернатива магазинній хімії

Як повідомляв "Знай.uа", чому котлети виходять жорсткі та сухі: проста порада, завдяки якій страва вийде пишною і смачною

Знай.uа писав, як приготувати ліниві сирники на сніданок за 10 хвилин: старі рецепти вам і згадувати не захочеться