Спробуйте приготувати цибулевий пиріг за цим рецептом і ви будете здивовані, яким оригінальним на смак та апетитним він може бути. Здавалось би, найпростіші продукти, але результат вас приємно здивує!

Пироги є універсальною стравою, яку можна їсти в будь-який час доби, гарячою та холодною. Крім того, до них можна додавати абсолютно будь-які начинки на свій смак: від солоних до солодких. Пропонуємо спробувати пиріг з начинкою із цибулі.

Як приготувати цибулевий пиріг

Інгредієнти:

  • Борошно — 600 г;
  • Маргарин (або вершкове масло) — 250 г;
  • Сметана — 400 г;
  • Цибуля — 1 кг;
  • Шість яєць;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Сіль, мелений чорний перець.

Цибулевий пиріг, скріншот з відео
Цибулевий пиріг, скріншот з відео

Приготування:

Спершу маргарин кімнатної температури змішайте з борошном, щіпкою солі та сметаною й замісіть тісто. Його потрібно накрити опісля та залишити "відпочивати". У цей час цибулю тонко наріжте півкільцями й обдайте окропом, відваріть круто яйця відваріть круто. Після чого остудіть їх, очистіть й дрібно наріжте.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Тепер перемішайте цибулю з дрібно нарубаними яйцями та розтопленим вершковим маслом. Додайте сіль та перець на свій смак. Розділіть тісто на дві частини та сформуйте з них тонкі пласти. Першу порцію викладіть на лист, застелений пергаментом. Поверх нього розподіліть рівномірно начинку. Накрийте її другою порцією тіста.

Тепер скріпіть краї пирога й за допомогою вилки проколіть верхній шар тіста в декількох місцях, щоб повітря виходило під час готування. Далі потрібно змастити верх пирога збитим яйцем. Випікайте пиріг поки він не зарум'яниться у розігрітій до 200 градусів духовці. На це піде орієнтовно пів години.

Цибулевий пиріг, скріншот з відео
Цибулевий пиріг, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль