Спогади дитинства складаються з маленьких шматочків – улюблених місць, подій та, звичайно ж, їжі. У кожного з нас є ті страви, які ніби переносять у безтурботний час. Для багатьох це вафельні трубочки зі згущеним молоком.

Це класика, яку люблять усі, але готують по-різному. І так як більшості не хочеться витрачати багато часу на всі ці процеси, а в деяких немає навіть вафельниці, пропонуємо саме цей рецепт. Для нього знадобиться сковорода.

Процес приготування вафель, скріншот із відео
Процес приготування вафель, скріншот із відео

Складові:

  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 200 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 1 ч.л.;
  • сіль

Для начинки:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще
  • варене згущене молоко - 1 банка;
  • вершкове масло – 50 г;
  • подрібнені горіхи.

Приготування:

Просійте борошно, потім в миску вбийте яйця, додайте цукор і збийте міксером. Вершкове масло розтопіть і введіть в яєчну масу разом з молоком. Дрібку солі і ванільний цукор також покладете в масу. В останню чергу кладемо муку.

Тепер переходимо до випікання вафель. Найкраще брати сковороду з товстим дном. Нічим змащувати не треба. Порція на одну вафлю приблизно 2 столові ложки тіста. Розподіліть по сковороді і випікайте. Товстими їх не робіть, бо не будуть хрусткими. Смажте до рум'яного кольору із двох сторін. Гарячу вафлю поверніть у трубочку.

Для начинки згущене молоко збийте разом з маслом. Наповніть трубочки і опустіть краї у подрібнені горіхи.

Раніше ми писали про те, навіщо додавати до борщу яблука: секрет, який зробить улюблену страву неперевершеною

Також портал Знай.ua писав, що грошей точно витратите менше: простий рецепт смачних рогаликів зі згущеним молоком до чаю