Оскільки страви з рису прекрасно поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та фруктами, то ж він є однією з найпопулярніших каш на столах українців.

Щобільше, рис приготувати зовсім не складно, однак інколи трапляється так, що він безнадійно злипається і виходить неапетитним.

То ж ціллю кухарів є отримання розсипчастого смачного рису для приготування різноманітних страв, наприклад, плову, супів чи для додавання у салати.

Плов з сухофруктами, скріншот з відео
Плов з сухофруктами, скріншот з відео

Корисні поради, як смачно зварити рис:

Передусім запам'ятайте, що для кожного сорту рису існують свої пропорції та час приготування. Наприклад, довгий рис варять у воді приблизно 20 хвилин із розрахунку 200 г продукту на 450 мл води. Водночас для короткого рису достатньо взяти 400 мл води, а для коричневого – 500-560 мл води.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також візьміть до уваги, що рівень води в каструлі повинен бути на 2,5 см вище за рівень рису. Для кращого результату для варіння рису використовують чавунний посуд із товстим дном.

Водночас тонкостінні каструлі непрактичні, адже вони прогріваються нерівномірно і рис унизу може підгоріти, а зверху крупа залишиться сирою. Крім того, для гарного вигляду, аромату та пряного смаку в каструлю при варінні рису додають спеції. Це, наприклад, може бути куркума, паприка, мускатний горіх.

Плов. Фото: Кулінарні рецепти
Плов. Фото: Кулінарні рецепти
Плов. Фото: Кулінарні рецепти

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль